Samsung Galaxy S7 -puhelimia ennakkotilattiin selvästi edeltäjiään enemmän Pohjoismaissa

Korealaisen Samsungin tänään myyntiin saapuneet Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -puhelimet vaikuttaisivat ennakkotietojen valossa kiinnostaneen kuluttajia edeltäjiään enemmän. Molemmat mallit olivat ennakkotilattavissa 21.2 – 10.3 välisenä aikana Pohjoismaissa ja sinä aikana tilauksia on otettu vastaan 200 prosenttia Galaxy S6 -sarjan laitteita enemmän. Tähän on saattanut vaikuttaa se, että kaikki ennakkoon lippulaivan tilanneet kuluttajat saivat kylkijäisinä Samsungin Gear VR -virtuaalilasit, joiden arvo pyörii yleisesti edullisimmillaan 120 euron tuntumassa.

Suuri kysyntä lupaa hyvää tietenkin myös tulevaisuuden kannalta. Samsungin mukaan ennennäkemätön kysyntä on aiheuttanut Euroopassa joitakin viivästyksiä Gear VR -toimituksiin.

Kiinnostus Galaxy S7 ja S7 edgeä kohtaan on ollut valtavaa, koska olemme kuunnelleet asiakkaita ja parantaneet tuotetta palautteen perusteella. Olemme lisänneet muistikorttipaikan, tehneet puhelimesta pöly- ja vesitiiviin ja kasvattaneet akkukapasiteettia selvästi. Se että kauniissa puhelimessa on hämmästyttävän hyvä kamera, on tietysti myös auttanut”, sanoo Samsungin telecom-myyntijohtaja Antti Holopainen.

Perusmallissa, eli Galaxy S7:ssä on 5,1 tuuman 2560 x 1440 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttö (577 PPI). Edge-variantissa on niin ikään Super AMOLED -paneeli, mutta se on kooltaan 5,5 tuumaa ja kaareutuu molemmille sivuille. Resoluutioltaan se on samaa tasoa ja pikseleitä tuumaa kohden kertyy näin ollen 534 PPI:tä.

Näytön lisäksi laitteissa ei ole muita eroja, kuin eri kokoinen akku. Galaxy S7:ssä on 3000 ja Galaxy S7 edgessä 3600 milliampeeritunnin akku. Molempien takaa löytyy 12 megapkselin kamera kuvanvakaimella ja f/1.7-optiikalla. Edestä löytyy puolestaan viiden megapikselin selfie-kamera.

Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat niin sanotusti sydämenä toimiva Exynos 8890 -järjestelmäpiiri (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), neljä gigatavua RAM:ia, 32 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, 4G LTE, langaton lataus (Qi, WPC, PMA), Fastcharging-pikalataus (langallinen + langaton yhtäaikaa) WiFi a/b/g/n/ac (2.4/ 5GHz) MiMo, Bluetooth 4.2 ja NFC.

Ohjelmistolle pohjan antaa Android 6.0 Marshmallow. Sen päällä lepää Samsungin tuttu ja viimeisen vuoden aikana leikkurin läpi käynyt TouchWiz-käyttöliittymä, johon korealaisvalmistaja on omaksunut Googlen Material Design -suunnittelufilosofian sekä karsinut esiasennettujen sovelluksien määrää.

Galaxy S7:n suositushinta on 749 euroa ja se on myynnissä valkoisena sekä kultaisena. Suuremman Galaxy S7 edgen suositushinta on 849 euroa ja se on saatavilla perusmallin värien lisäksi myös mustana.

Virallinen tiedote, Samsung Galaxy S7 ja S7 edgeä on ennakkotilattu Suomessa ennätyksellisen paljon