Samsung Galaxy S7 saapui tänään Suomessa myyntiin (11.3.2016)

Korealaisen Samsungin helmikuun lopulla Mobile World Congress 2016 -messuilla esittelemä Galaxy S7 -lippulaiva on saapunut tänään virallisesti Suomessa myyntiin. Uutuus saapuu kauppoihin kahden mallin voimin: Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge (kuvassa). Kyseessä on lähes identtinen kaksikko, joka eroaa toisistaan näytön osalta. Galaxy S7:ssä on 5,1 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö ja edge-versiossa puhelimen molemmille sivuille kaareva suurempi 5,5 tuuman paneeli. Molemmissa näytön tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä.

Allekirjoittanutta täällä blogissa, Twitterissä, Instagramissa ja/tai YouTubessa seuranneet tietävät, että Samsung ystävällisesti tarjosi Galaxy S7 edgen minulle testiin jo muutamaa päivää ennen virallista myyntiintuloa. Niinpä olen ehtinyt jakaa korealaisvalmistajan uudesta lippulaivasta jo paljon materiaalia eri palveluihin tämän blogin lisäksi. Merkittävimpänä olen julkaissut videon, jossa unboxaan uuden laitteen, vertailen hieman uudistunutta muotoa edeltävään Galaxy S6 edge+:aan sekä teen nopean katsauksen käyttöliittymään. ”Ajan” lopuksi myös Geekbench 3 -suorituskykymittauksen, jolla nähdään, kuinka paljon raaka laskentateho on noussut edelliseen sukupolveen nähden.

Galaxy S7 -sarjan laitteet perustuvat uuteen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään ja markkinoiden tehokkaimpiin lukeutuvaan Exynos 8890 -järjestelmäpiiriin (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), jonka tukena on neljä gigatavua RAM-käyttömuistia. Puhelinten muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, langaton lataus (Qi, WPC, PMA), WiFi a/b/g/n/ac (2.4/ 5GHz) MiMo, Bluetooth 4.2, NFC, 3000 (S7) tai 3600 (S7 edge) milliampeeritunnin akku ja 12 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaimella sekä suurella f/1.7-aukolla. Tallennustilaa on 32 gigatavua, jota voidaan laajentaa microSD-muistikortilla.

Galaxy S7:n saa valkoisena ja kultaisena. Sen suositushinta on 749 euroa. Galaxy S7 edgen värivaihtoehtoja ovat valkoinen, musta sekä kulta. Hintaa kaarevalla näytöllä varustetulla edge-variantilla on 849 euroa.

Kertokaa kommenteissa, aiotteko hankkia Samsungin uutuuden. Jos kyllä, kumpi malleista taskuun päätyy tai on jo kenties päätynyt?