Applen seuraava julkistustilaisuus 21.3: tulossa pienempi iPhone ja iPad Air 2:n seuraaja?

Älypuhelimilla viimeiset vuodet rahaa tahkonnut Apple järjestää seuraavan julkistustilaisuutensa 21.3.2016 kello 20.00 Suomen aikaa. Tuttuun tyyliinsä tilaisuus esitetään myös livelähetyksenä ja sen katsominen onnistuu Applen laitteiden lisäksi Windows 10 -pohjaisilla PC-koneilla Microsoft Edge -selaimella. Lähetyksen seuraaminen onnistuu tämän linkin takaa.

Applen julkistustilaisuudessa saatetaan nähdä paljon uutta, sillä esimerkiksi 9,7 tuuman kokoista iPad Air -mallistoa ei ole päivitetty sitten lokakuun 2014, jolloin maailmalle esiteltiin iPad Air 2. Sen julkaisusta on siis jo lähes 17 kuukautta, joten tabletin seuraajan esittelyä ”Let us loop you in.” -nimeä kantavassa tilaisuudessa voidaan pitää lähes varmana. Uutuus saanee sisuksiinsa vähintään A9-sirun tai iPad Prosta löytyvän tehokkaamman A9X-version. Uudesta tabletista löytynee myös Smart Connector -liitäntä, jonka läpi kulkee sekä virta että data. Apple esitteli alkujaan sen iPad Prossa ja ainakin toistaiseksi sitä on käytetty lähinnä näppäimistöissä, sillä kolminapainen Smart Conncector löytyy ainakin iPad Prossa laitteen vasemmasta reunasta. Lisäksi äänimaailma parantunee neljän kaiuttimen myötä, jotka ovat myös tuttuja iPad Prosta. Tämän lisäksi näytön arvellaan tukevan Apple Pencil -kynää.

Uusien ominaisuuksien myötä tabletin nimestä onkin tässä vaiheessa vielä pientä epäselvyyttä. Onko se iPad Air 3 vai iPad Pro?

Puhelinrintamalla valmistajalta odotetaan uutta neljän tuuman kokoluokan laitetta, eli seuraajaa iPhone 5s:lle. Nimi on tämänhetkisten tietojen mukaan iPhone 5se ja ominaisuuksien vastaavan vähintään iPhone 6:sta. Muotoilu saattaa säilyä ennallaan tai pyöristyä muistuttamaan Applen nykyisiä lippulaivoja. Molemmista teorioista on nimittäin liikkunut huhuja. Pitäisin myös todennäköisenä sitä, että muun muassa suomenkielisen Sirin sisältävä iOS 9.3 -päivitys tulee jakoon käyttäjille viimeistään Applen julkistuspäivänä.

Apple, Let us loop you in.

1 kommentti

  1. Oli jännä huomata, että niin paljon painoarvoa annettiin terveysasioille. Kenties sillä haluttiin luoda lisää menekkiä Apple Watcheille joka on vähän viimeaikoina takkuillut.

Kommentointi on suljettu!