Apple Watchin hinta laski 379 euroon

Julkistaessaan kuluneella viikolla iPhone SE:n ja 9,7 tuuman iPad Pron, ilmoitti Apple samalla laskevansa suoraan markkinoiden myydyimmäksi älykelloksi nousseen Apple Watchin hintaa Yhdysvalloissa 299 dollariin. Kyseessä on siis alumiininen Apple Watch Sport, jonka hinta Suomessa tippui edullisimillaan 379 euroon. Aikaisemmin kellon hinta oli 429 euroa. Uusi 379 euron hinta koskee 38 millimetrin varianttia, mutta myös kookkaamman 42 millimetrin Apple Watchin hintaa laskettiin 50 eurolla ja sen saa nyt itselleen Sport- tai nailonrannekkeella 429 eurolla.

Hinnan alennuksen lisäksi Apple Watchin houkuttelevuutta pyritään kasvattamaan entisestään uusilla rannekkeilla. Yhtiö toi Sport-hihnan rinnalle nailonista punotun rannekkeen, jonka hinta erikseen ostettuna on Sport-rannekkeen tavoin 59 euroa. Lisäksi muun muassa suositusta milanolaisrannekkeesta tuotiin tähtiharmaan kellon kanssa värimaailmaltaan yhteensopiva musta versio. Sen saa nyt siis hopeisena sekä mustan 169 euron hintaan.

Suomessa viime vuoden lokakuussa myyntiin saapunut Apple Watch on saanut maailmalla hyvän vastaanoton ja on noussut markkinoiden myydyimmäksi tuotteeksi omassa kategoriassaan. Tarkkoja myyntilukuja Apple ei kellonsa osalta paljastanut, mutta luotettavaksi tunnettu tutkimusyhtiö, IDC, arvioi Applen myyvän kuluvan vuoden aikana 14 miljoonaa älykelloa. Samaan aikaan Android Wear -pohjaisia kelloja IDC uskoo menevän vuonna 2016 kaupaksi 6,1 miljoonaa kappaletta.