watchOS 2.2 tuo suomenkielisen Sirin Apple Watchiin

Apple Watchista on tullut kuluneella viikolla suomalaisille kuluttajille entistäkin mielenkiintoisempi älykello. Paitsi että sen hinta tippui 50 eurolla, niin on Apple opettanut Sirin ymmärtämään suomea. iPhonelle ja iPadille suunnattu iOS 9.3 toi suomenkielisen Sirin Applen puhelimille sekä taulutietokoneille ja watchOS 2.2 tekee saman tempun Apple Watchille. Aikaisemmin suomeksi on toiminut ainoastaan sanelu, mutta Sirin myötä käyttäjä pystyy suorittamaan toimintoja pelkästään ”puhumalla” kellolleen, joka tekee Applen älykellosta entistäkin monipuolisemman. Tällaisia ovat esimerkiksi reittiohjeiden kysely, herätyksien asettaminen, puheluiden tekeminen ja viestien lähettäminen. Sirin aktivoiminen onnistuu iPhonen tavoin ”hei Siri” -lausahduksella (ruudun ollessa aktiivisena) tai painamalla digitaalista kruunua pohjassa, vapauttaen sen kun on saanut haluamansa komennon tai kysymyksen valmiiksi.

Suomalaisten äidinkieltä tukevan Sirin lisäksi watchOS 2.2 sisältää päivitetyn version Applen omasta Kartat-sovelluksesta. Etusivulla on pikakuvakkeet, joilla saa yhdellä kosketuksella reittiohjeet kotiin tai työpaikaille. Lisäksi sovelluksella voi entiseen tapaan tarkastaa oman sijainnin ja uutena juttuna etsiä lähellä olevia kiinnostavia kohteita, kuten kauppoja, yökerhoja, elokuvateattereita, pankkeja, huoltoasemia ja niin edelleen.

Uusien ominaisuuksien ohella mukana on totta kai myös virheiden korjauksia ja parannuksia kellon yleiseen vakauteen. Uusia kellotauluja se ei ikävä kyllä tuo mukanaan. Niitä olisi mukava saada aina lisää jokaisessa hieman suuremmassa päivityksessä, koska Apple ei ole toistaiseksi antanut kehittäjille mahdollisuutta luoda kellotauluja Apple Watchille.

Apple Watchin päivittäminen onnistuu iPhonesta (puhelimessa pitää olla iOS 9.3 -ohjelmisto) löytyvällä Watch-sovelluksella: Yleiset -> Ohjelmiston päivitys. Päivityksen aikana kellon akun varauksen täytyy olla vähintään 50 prosentissa ja itse kellon täytyy olla latauksessa koko operaation ajan.

Lue myös: