iPhone SE myyntiin Suomessa 6. huhtikuuta

Tänään muun muassa Yhdysvalloissa myyntiin saapunut iPhone 5s -älypuhelimen seuraaja, iPhone SE, rantautuu Suomessa myyntiin 6. huhtikuuta. Näin ilmoittavat muun muassa Gigantti sekä Verkkokauppa.com.

Maaliskuun 21. päivä maailmalle esitelty iPhone SE täydentää Applen älypuhelinmallistoa uudella neljän tuuman kosketusnäytöllä varustetulla variantilla. Se on seuraaja vuonna 2013 julkistetulle iPhone 5s:lle ja on maailman tehokkain laite omassa kokoluokassaan, kehuu Apple. Uutukainen säilyttää edeltäjänsä muotokielen, mutta kehittää sitä eteenpäin käsitellen alumiinipinnan lasikuulapuhalluksella sileäksi. Laitteen värivaihtoehtoihin kuuluvat kulta, hopea, tähtiharmaa ja ruusukulta.

iPhone SE perustuu iPhone 6s:stä tuttuun 64-bittiseen A9-järjestelmäpiiriin, jonka suoritin on kaksi ja grafiikkaohjain kolme kertaa tehokkaampi, kuin edeltävän iPhone 5s:n A7-siru. Uutukainen on varustettu 12 megapikselin takakameralla, 1,2 megapikselin etukameralla, kahdella gigatavulla käyttömuistia, 16 tai 64 gigatavulla sisäistä tallennustilaa sekä 4G LTE-, WiFi 802.11a/b/g/n/ac-, Bluetooth 4.2-, NFC-, GPS- ja GLONASS-yhteyksillä.

Applen uusi älypuhelin maksaa Suomessa 499 (16GB) tai 599 (64GB) euroa. Suuremmalla tallennuskapasiteetilla varustettu iPhone SE on 270 euroa edullisempi, kuin 64 gigatavun iPhone 6s. Toisaalta samalla käyttäjä menettää muun muassa pyöreämmän muotokielen, 3D Touch -teknologian sekä viiden megapikselin etukameran.