9,7 tuuman iPad Pro Suomessa kauppoihin huhtikuun 11. päivä

Eilen uutisoimme, että Applen uusi neljän tuuman näytöllä, A9-sirulla ja 12 megapikselin kameralla varusteltu iPhone SE saapuu Suomessa myyntiin 6. huhtikuuta. Pitkään Suomessa ei jouduta odottamaan myöskään 12,9-tuumaisen iPad Pron pikkuveljeä, joka esiteltiin maailmalle parisen viikkoa sitten. Pienemmän 9,7 tuuman näytön ympärille rakentuva iPad Pro nähdään Suomessa myynnissä 11. huhtikuuta alkaen.

Kompaktimman kokoluokan iPad Pro kopioi isoveljensä ominaisuudet iPadin niin sanottuun alkuperäiseen 9,7 tuuman kokoluokkaan. Mukana on Apple Pencil -kynää tukeva näyttö, neljä kaiutinta, kannettavien tietokoneiden tasolle laskentatehossa yltävä A9X-järjestelmäpiiri sekä Smart Connector -liitäntä, jonka kautta kulkee sekä data että virta. Tämä mahdollistaa lisälaitteet, jotka eivät tarvitse erillistä akkua. Liitäntää hyödyntää muun muassa Applen oma Smart Keyboard -näppäimistösuoja.

Isoveljestään 9,7 tuuman iPad Pro eroaa muutamalla yksityiskohdalla. Siinä on kaksi gigatavua käyttömuistia 12,9-tuumaisen version neljä gigatavun sijaan. Uutuuden kamera on parempi, sillä takana on sama 12 megapikselin sensori, joka löytyy iPhone 6s -sarjan puhelimista. Sillä pystyy kuvaamaan 4K-videokuvaa, joka on sinänsä hyvä asia, sillä laite on tehokkaan järjestelmäpiirinsä ansiosta kykenevä editoimaan liikkuvaa kuvaa 4K-tarkkuudella hidastelematta. Laitteen etupaneelissa on viiden megapikselin kamera.

Uutuudesta löytyy totta kai myös sormenjälkilukija sekä Bluetooth 4.2, WiFi (802.11a/b/g/n/ac); kaksoiskanava (2,4 GHz ja 5 GHz); HT80, jossa MIMO. 4G-mallit sisältävät myös A-GPS- ja GLONASS-yhteydet. Sisältä löytyy 27,5 wattitunnin ladattava litiumpoly­meeriakku, jonka luvataan tarjoavan 10 tunnin käyttöajan.

9,7 tuuman iPad Pron saa itselleen hopeisena, tähtiharmaana, kultaisena sekä ruusukultaisena. Sisäistä tallennustilaa on mallista riippuen 32, 128 tai 256 gigatavua. Eri mallien hinnat ovat (suluissa 4G-variantin hinta) 699 (849€), 879 (1029€) ja 1059 (1209€) euroa.

3 kommenttia

  1. Jahaa… Tää onkin eri sivusto kuin mobiili.fi.
    Mutt hyvä ’tieto’ tuo iPad Pro 9,7 tulo Suomeen, vaikka mun tulikin jo tänään… 🙂
    Ilman tänne eksymistäni en oisi siitä vielä kuullut

    1. Mukava kuulla, että sivun uutisesta oli hyötyä. 🙂 Muista eksyä tänne useamminkin! 😉

    2. Niin ja tosiaan, tämä blogi ei ole millään tapaa yhteyksissä Mobiili.fi:n. MobiiliBlogi on täysin itsenäinen sivusto, jonka allekirjoittanut omistaa ja on perustanut vuonna 2008.

Kommentointi on suljettu!