Apple korjasi mobiililaitteidensa kiusallisen linkkibugin julkaisemalla iOS 9.3.1 päivityksen

Ohjelmisto- ja laitevalmistaja Apple testasi pitkään ja hartaasti hiljattain julkistamaansa iOS 9.3 -käyttöjärjestelmää kaikkiaan seitsemän julkisen beetaversion muodossa. Siitä huolimatta mukaan eksyi yksi erittäin ikävä bugi, josta ovat kärsineet myös useat MobiiBlogin lukijat. Kyseessä oli ongelma, joka esti Safarissa sekä muissa ohjelmissa linkkien avaamisen. Osalla ongelmaan auttoi JavaScriptin poistaminen päältä, mutta kaikille tästäkään ei ollut apua. Nyt ongelmaan on onneksi virallinen ratkaisu, kun Apple on julkaissut iOS 9.3.1 -päivityksen.

Uuden ohjelmistoversion luvataan lyhyesti ja ytimekkäästi korjaavan Safaria sekä muita sovelluksia vaivanneen linkkibugin. Lukijamme ovatkin jo ehtineet kommentoimaan, että päivityksen jälkeen kaikki toimii jälleen kuten pitää. Ne jotka poistivat JavaScriptin käytöstä kiertääkseen bugin, voivat jälleen laittaa sen päälle, sillä useat sivut käyttävät JavaScriptiä.

Oman laitteen voi tutusti päivittää Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmiston päivitys. Aina ennen päivityksen suorittamista on suositeltavaa varmuuskopioida iPhonen tai iPadin henkilökohtainen data. Tämä säästää monelta harmilta, sillä toisinaan päivitykset epäonnistuvat syystä tai toisesta ja saattavat pahimmassa tapauksessa esimerkiksi pyyhkiä koko laitteen sisällön.