iPhone 6s ja Galaxy J5 olivat operaattoreiden myydyimmät puhelimet maaliskuussa

Applen hyvä menestys lippulaivapuhelinten kategoriassa Suomessa jatkuu, osoittavat kotimaisten operaattoreiden tuoreimmat myyntitilastot. iPhone 6s oli myydyin puhelin Soneralla, jonka lisäksi toiselle sijalle nousi vanhempi iPhone 5s -malli. Apple otti Soneralla näin komean kaksoisvoiton. Elisalla iPhone 6s:lla oli tyytyminen kakkossijaan, kun edelle kiilasi edullisemman hintaluokan Galaxy J5, joka oli myydyin puhelin maaliskuussa myös DNA:lla, jonka listalla Applen lippulaivan oli tyytyminen sijaan viisi.

Maaliskuu toi kauppoihin korealaisen Samsungin uuden Galaxy S7 -tuoteperheen. Se koostuu kahdesta laitteesta, jotka ovat 5,1 tuuman näytöllä varustettu Galaxy S7 sekä 5,5 tuumainen Galaxy S7 edge, jossa näyttö kaartuu molemmille sivuille. Uutuudet saapuivat Suomessa kauppoihin 11. maaliskuuta ja kiinnostivat selvästi asiakkaita, sillä lippulaivat nousivat suoraan jokaisen kotimaisen operaattorin kymmenen myydyimmän puhelimen joukkoon. Huhtikuu näyttää, pystyykö Galaxy S7 -sarja nousemaan Applen edelle myydyimmäksi lippulaivapuhelimeksi.

Hinnakkaammat premium-laitteet kasvattivat odotetusti osuuttaan maaliskuun myydyimpien puhelinten listalla, kun alkuvuodesta painottuivat edullisemmat laitteet. Samsungin uutuus-Galaxy 7:t olisivat mallien myynti yhteenlaskettuna napanneet mitalisijan, ja myös Galaxy J5 on pysynyt sinnikkäästi listan kärjessä. Sonera Kaupan 10-vuotissyntymäpäivien kampanjointi tuki osaltaan joidenkin väistyvien mallien menekkiä maaliskuussa ”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Microsoftin Lumia-malliston menestys Suomessa on laskenut kovasti niistä ajoista, kun puhelimia valmisti vielä Nokia. Soneralla ja Elisalla listoille nousivat edulliset Lumia 550– ja Lumia 650 -mallit.

Huawei näyttää maaliskuun tilastojen valossa vakiinnuttaneen asemansa Suomessa. Honor 7 jatkoi hyvää myyntiään, jonka lisäksi listoilla roikkuivat muun muassa P8 Lite sekä Y5. Soneralla listoille nousi Honor 7 Premium, joka on kultaisella värillä ja suuremmalla 32 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustettu versio Honor 7:stä.

Kevät tulee mobiilimarkkinoiden osalta olemaan erittäin kiinnostava uusien Galaxy S7 -mallien sekä Applen 6.4 kauppoihin saapuvan iPhone SE:n ansiosta. On mielenkiintoista nähdä, miten kuluttajat ottavat vastaan Applen uutuuden, joka rynnii valtavirtaa vastaan tehokkaalla tekniikallaan ja nykymittapuun mukaan erittäin kompaktilla neljän tuuman näytöllään.

DNA:n myydyimmät puhelimet maaliskuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Huawei Y360
 3. Huawei Honor 7
 4. Huawei P8 Lite
 5. Apple iPhone 6s
 6. Samsung Galaxy S7 Edge
 7. Huawei Y5
 8. Samsung Galaxy S5 Neo
 9. Samsung Galaxy S7
 10. Samsung Galaxy A3 (2016)

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet maaliskuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 6s
 3. Samsung Galaxy S7 Edge
 4. Huawei Honor 7
 5. Huawei P8 Lite
 6. Apple iPhone 5s
 7. Microsoft Lumia 550
 8. Samsung Galaxy S5 Neo
 9. Samsung Galaxy S7
 10. Samsung Galaxy A3
 11. Huawei Y5
 12. Nokia 215 (2G)
 13. Samsung Galaxy S6 Edge
 14. Microsoft Lumia 650
 15. Sony Xperia M4 Aqua

Soneran myydyimmät puhelimet maaliskuussa 2016:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Apple iPhone 5s
 3. Samsung Galaxy J5
 4. Microsoft Lumia 550
 5. Samsung Galaxy S7 Edge
 6. Microsoft Lumia 650
 7. Samsung Galaxy S7
 8. Huawei Honor 7 Premium
 9. Samsung Galaxy S5 Neo
 10. Samsung Galaxy Xcover 3