Huawei P9:n takaosasta vuoti kuva verkkoon -paljastaa kaksi takakameraa Ja yhteistyön Leican kanssa

Kiinalaisen Huawein seuraavan lippulaivan julkistus on vain muutaman päivän päässä, sillä yhtiö järjestää lehdistötilaisuuden 6. huhtikuuta, jossa Huawein odotetaan esittelevän uuden P9-älypuhelimen. Nyt kyseisestä laitteesta on levinnyt verkkoon kuva takaa, joka paljastaa, että mukana olisi kaksi kameraa. Samankaltaista ratkaisua on huhuttu myös Applen seuraavaan lippulaivaan, eli Phone 7:ää.

Kuvasta nähdään, että Huawei on tehnyt kameran kanssa yhteistyötä saksalaisen, pitkän historian kamera-alalla omaavan Leican kanssa. Lienee selvää, että kamera tulee olemaan uudessa Huawei P9:ssa erittäin tärkeässä roolissa. Se saattaa hyvinkin nousta uutuuden niin sanotuksi ”tähtiominaisuudeksi”.

Huhun mukaan molemmat kamerat ovat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Niiden tukena on LED-kaksoissalama ja kuvan perusteella myös lasertarkennus. Ratkaisuna kaksi kameraa ei ole uusi asia mobiilimarkkinoilla, sillä HTC kokeili sitä aikanaan muun muassa M7– ja M8-puhelimissaan. Sittemmin taiwanilaisvalmistaja on hylännyt kaksoiskameran. Niinpä on mielenkiintoista nähdä, kuinka Huawei tulee kahta kameraa tulevassa P9-puhelimessaan hyödyntämään.

Uuden Huawei-lippulaivan ominaisuudet ovat vielä hieman epäselvät. Lisäksi huhuissa pyörivät P9 Max– ja P9 Lite -mallit sekä jonkinlainen erikoisversio P9:stä, jonka tiedot ovat tässä vaiheessa täysi kysymysmerkki. Joka tapauksessa laitteista arvellaan löytyvän joko Kirin 950– tai Kirin 955 -siru sekä kolme tai neljä gigatavua käyttömuistia. Kuvassa nähdään lisäksi sormenjälkilukija, jonka paikka pysyy edelleen laitteen takaosassa.

Mitä odotat Huawein uutuudelta? Kiinalaisvalmistaja on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten asiakkaiden keskuudessa ja esimerkiksi maaliskuussa P8 Lite oli operaattori DNA:n neljänneksi ja Elisan listalla viidenneksi myydyin puhein. Myös Huawei Y5 ylsi kotimaisten operaattoreiden myydyimpien puhelimien joukkoon.

PhoneArena, Huawei P9 press image of the phone’s dual camera setup and fingerprint scanner surfaces