Videolla: Näin bloggaaminen onnistuu iPad Prolla (12,9″)

Applen viime vuonna julkistama 12,9 tuuman iPad Pro on jostain erikoisesta syystä noussut allekirjoittaneen erittäin tärkeäksi laitteeksi. Olen ostanut mukaan Applen oman Smart Keyboad -näppäimistön sekä Apple Pencil -kynän, sillä ilman niitä iPad Pro on vain suuri ja tehokas ”tavallinen” iPad. Mielestäni iPad Pro vaatii mainitut lisävarusteet, jotta siitä saa kaiken irti. Apple Pencil -kynästä löytyykin jo video, jonka voit vilkaista täältä, jos se on päässyt menemään ohitse.

Tämän kertainen video poikkeaa hyvin paljon aikaisemmista videoista. Se on tehty täysin spontaanisti ja osoittaa, kuinka itse käytän iPad Prota, kun olen sängyssä rennosti. Tämä ei ole kuitenkaan videon varsinainen idea, vaan tarkoituksen on esitellä bloggaamista iPad Prolla.

Alla olevalla videolla näytän, kuinka helposti kokonaisen uutisen kirjoittaminen WordPress-alustaa pohjanaan käyttävälle sivustolle onnistuu. Itse uutinen on videolla jo valmiiksi kirjoitettu, mutta näytän kuinka luon niin kutsutun feature-kuvan Pixelmator-sovellusta käyttäen. Sen enempää spoilaamatta, katsokaa video alta:

9 kommenttia

 1. Moikka Teemu

  kiitos hienosta bloggaus esittelystä iPad Prolla. Tässä olen miettinyt, että olisiko tuo iPad Pro 12,9 tuumainen hankinnan arvoinen? 🙂

  1. Omaan käyttöön se on ollut hankinnan arvoinen. Jotenkin näppärämpi kuin läppäri, jonka ominaisuuksia en tarvitse. Vaativammat hommat teen sitten pöytäkoneella, lisäksi ei ole tarvetta kuljettaa mukana tehokasta kannettavaa. Mulle tuo on ollut loistava kokonaisuus. Pirun kallis vain. Muutaman satasen saisi Apple leikata hinnasta.

   Käy leikkiin liikeessä ja mietiskele, vaikka toki kaupoissa ei pääse testaan esim. kaikkia softia, mutta saa kuitenkin jonkinlaisen kuvan. 🙂

   1. Kiitti vastauksesta. Totta, eihän sitä iPadia kehtaa ostaa näkemättä / kokematta. Apple Pencil taitaa olla kanssa aika kätevä lisälaite? Oletko harkinnut tehdä artikkelin tuosta iPad Prosta? Mietin toiseksi vaihtoehdoksi tuota uutta ja pienempää iPad Prota. Ehkä tuo isompi versio on kuitenkin omasta mielestäni parempi, ei siis teknisiltä ominaisuuksiltaan vaan koon puolesta. 🙂

 2. Joo aika hyvä lisälaite on tuo Apple Pencil. No ei kyllä ole tuota graafista taitoa, mutta voihan kynällä piirtää vaikka tikku-ukkoja jos ei muuta osaa. Niin vielä tuosta näppäimistöstä, Applen Smart Keyboard taitaa olla pelkästään mallia US, joten kuinka ä-ja ö-kirjaimet saadaan toimimaan?

  1. Asetuksista valitaan suominäppis, jolloin näppäimistö muuttuu periaatteessa sumalaiseksi näppäistöksi. Kaikki merkit tulee samoilta pakoilta silloin kuin Applen omassa näppäimistössä tietokoneille. Jos tajusit. Erittäin vaikea selittää. Tuohon kyllä tottuu, ja nopeasti, jos oot käyttäny Applen omaa tietokonenäppistä.

   1. Kyllä käytän Applen omaa näppäimistöä, eli siis hyvin yksinkertainen juttu. Niin, no kun sitä on tottunut käyttämään pelkästään näitä ”kotimaisia” näppäimistöjä. Ehkä se on sitte näillä perusteilla melkein ostettava tuo iPad Pro. Mitäpä mieltä Teemu olet tuosta uudesta 9,7 tuuman iPad Prosta?

    1. Hyvä laite varmasti tuo 9,7 tuumainen iPad pro myös, mutta itselleni tämä kasvanut ruudun koko on kyllä se juttu, joka tekee iPadistä Pron, vaikka tuon ”Pron” suhteen on viellä reilusti parannettavaa. En tässä kaikki ryhdy luettelemaan, mutta sovellusten tulisi paremmin hyödyntää suurta näyttöä ja Applen helpottaa videoiden tuomista kamerasta iPadiin. Monessa kamerassa on nykyään WiFi ja Bluetooth, joilla videot vois tuoda Padiin. Jos tämä olisi mahdollista, niin voisin jopaa vlogin tapaiset videot editoida iPad Prolla. Nyt lähinnä videot iPadiin saa näppärästi iPhoesta käyttämällä AirDroppia. Järkkäriä kuitenkin vielä tarvitsee, joten olisi mukava saada siitäkin tiedostot tablettiin helposti. Itse kun en mahdottomasti tehosteita käytä, niin iPadin oma iMovie riittäisi juurikin Tällaisten vlogimaisten videoiden editoimiseen. Esim. tämän pätkän olisi hyvin voinut editoida iMoviella.

     Tuo suuri näyttö on myös loistava piistämisessä Minulle ei ole suotu taiteellisia lahjoja, mutta tykkään piirtämisestä ja siksi ostin myös Apple Percil -kynä. Se on tarkin ja edottomasti paras kosketuskynä, jota olen koskaan kokeilut. Joten jos piirtäminen kiinnostaa, niin suositten!

 3. Moikka Teemu. sinun tekemä artikkeli iPad Prosta ei toimi: Oops. That page wasn’t found.
  We’re sorry, but it seems the page you’re seeking does not exist. Perhaps you can find what you seek below.

Kommentointi on suljettu!