Apple myy miljardinnen iPhonensa kuluvan vuoden aikana

Kukapa olisikaan uskonut vuonna 2007, kun ensimmäinen iPhone saapui hyvin rajallisille markkinoille, että laite tulisi seuraavien vuosien saatossa mullistamaan koko matkapuhelinbisneksen. Jos joku olisi sanonut tulloin, että Apple pudottaa Nokian, olisi kyseistä henkilöä haukuttu lähinnä fanaattiseksi Apple-faniksi. No, Apple kuitenkin muutti koko alan ja ensimmäiset vuodet muut pyrkivät kopioimaan iPhonen helpon ja sulavan käytettävyyden. Suurin osa tässä epäonnistui ja ehkä selkein esimerkki on Nokia, joka ei lopulta kyennyt vastaamaan Applen haasteeseen eden suuri ohjelmistojättiläinen Microsoft takanaan.

apple-watch-sales

Allekirjoittanut voi jo tässä vaiheessa todeta, ettei koskaan uskonut iPhonen myynnin nousevan niin korkealle mitä se nyt on. Tämä siksi, että Applen mallisto oli/on suppea sekä laitteet hinnaltaan kalliita. Tämä ei ole kuitenkaan haitannut menestystä, vaan myynti on käytännössä kasvanut jatkuvasti tähän päivään asti. Olen jo varmaan muutaman vuoden veikannut, että tästä Apple ei voi enää kasvaa, joten enää en lähde tätä arvuuttelemaan. Selvää on kuitenkin, että lakipiste saavutetaan aikanaan ja kasvu puhelimien osalta loppuu ja tulee jopa kääntymään laskuun. Yhtiönä Apple on varautunut tähän muun muassa Apple Watch -kellolla, joka nousi kerralla markkinoiden myydyimmäksi älykelloksi.

  
Mutta sitten itse uutiseen, eli Apple tulee rikkomaan miljardin myydyn iPhonen rajapyykin kesän aikana. Näin ennustaa Wall Streetin analyytikko. Vuoden 2015 loppuun mennessä puhelimia on myyty 896 miljoonaa kappaletta. Kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana iPhoneja myytiin 50 miljoonaa, joka nostaa kokonaisluvun 946 miljoonaan älypuhelimeen.

Syksyllä julkistettavan iPhone 7:n pitää lyödä pöytään muutakin kuin pelkästään lisää tehoa, sillä Android-puhelimet ovat ottaneet Applen likimain kiinni, mitä tulee käyttösulavuuteen ja yleiseen käyttökokemukseen sekä laitteiden materiaaleihin ja ulkoiseen viimeistelyyn.

Yhtiö toi juuri myyntiin uuden neljän tuuman näytöllä varustetun iPhone SE:n (joka on muuten jo Suomessakin myynnissä), joka on omassa kokoluokassaan ehdottomasti parhaimpia kokonaisuuksia. Se on puhelin niille, jotka haluavat kirjoittaa viestejä sekä muutenkin käyttää puhelintaan luontevasti yhdellä kädellä, joutumatta kuitenkaan luopumaan tehokkaasta järjestelmäpiiristä tai kamerasta.

CNN Money, Apple is close to selling its billionth iPhone

5 kommenttia

  1. Disinformaatiota jota ei vaan jaksa enää…

  2. Ulkoisessa viimeistelyssä ja laitteiden materiaaleissa kilpailijat ovat jo menneet edelle koska Apple säästää niin paljon puhelimen valmistuksessa (pitää katteet korkealla).

    1. Menneet edelle materiaaleissa ? Onko keksitty alumiinia hienompi materiaali jota käytetään muissa kuin omenoissa ?

      En ole fanaatikko, mutta tuo on naurettava väite.

  3. Ei se alumiini ole ainoa materiaali puhelimessa. Valkoiset antenniraidat, kamerakuhmut ym. Ne on kaikki säästösyistä sellaisia. Kilpailijoilla on viimeistellympiä tuotteita.

Kommentointi on suljettu!