Huawei panostaa uudessa P9-lippulaivassaan kameraan

Kiinalainen Huawei on esitellyt markkinoille uuden lippulaivapuhelimensa, joka tunnetaan nimellä P9. Uuden puhelimensa kanssa yhtiö on tehnyt yhteistyötä pitkän historian kamera-alalla omaavan Leican kanssa ja kamera onkin se osa-alue, jolla kiinalaisvalmistaja pyrkii erottautumaan kilpailijoistaan. Uutukainen saapuu Suomessa myyntiin 549 euron suositushinnalla 29. huhtikuuta. Huawei P9:n ennakkomyynti on jo käynnissä ja nopeimmille yhtiöllä on luvassa kova porkkana, nimittäin ilmainen Huawei Watch -älykello. Tämä tarjous on voimassa kuitenkin vain rajoitetun ajan, joten puhelin kannattaa ennakkotilata mahdollisimman nopeasti, jos P9 tuntuu itselleen sopivalta. kellon arvo erikseen ostettuna on 399 euroa, joten kyseessä on merkittävä tarjous.

Puhelimen alumiininen muotoilu on tuttua Huaweita, eli hyvin selkää. Tällä kertaa puhelimeen on kuitenkin pyritty lisäämään uusia yksityiskohtia muun muassa pyöristämällä laitteen muotoja edestä sekä takaa. Huawei P9:n etupuolella on reunoista pyöristetty 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö, jota suojaa niin sanottu 2.5D Gorilla 4 -lasi. Puhelimen pinta riippuu valitusta variantista: ”64 GB:n versiossa on ainutlaatuinen, toimialalla täysin uutta tekniikkaa edustava Haze Gold -viimeistely, joka yhdessä metallihionnan kanssa muodostaa aistikkaan kuultavan pinnan. Ceramic White -versiossa on puolestaan premium-autoista tuttu helmiäispinta, jonka ansiosta puhelimen kuoren väri näyttäytyy eri valaistuksessa eri sävyissä.

Mitoltaan P9:n on 145 x 70.9 x 6.95 millimetriä ja se painaa 144 grammaa.


Huawei P9:n mielenkiintoisin ominaisuus löytyy laitteen takaa. Siellä on nimittäin kaksi Leican kanssa yhteistyössä suunniteltua 12 megapikselin kameraa (Sony IMX286 -sensori, linssit ja ohjelmisto tulevat Leicalta), joiden pikselit ovat kooltaan 1,25 mikrometriä ja aukko f/2.2. Kameroiden erot ovat siinä, että ensimmäisessä on perinteinen RGB-sensori ja toinen mustavalkoinen. Niinpä puhelimella pystyy kuvaamaan niin sanotusti natiiveja mustavalkokuvia. P9:n takakamerat toimivat yhtä aikaa mahdollistaakseen parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Huawein mukaan uutukainen tallentaa värit erittäin runsaina ja kirkkaina. Kameroiden tukena on kaksivärinen kuvausvalo.

Vaikka kameraan on panostettu paljon, on mukaan eksynyt yksi suuri miinus. 4K-videokuvaus nimittäin puuttuu edelleen Huawein lippulaivasta. Videokuvaus onnistuu full hd -tarkkuudella, eli 1920 x 1080 pikselin resoluutiolla. Samalla myös optinen kuvanvakain loistaa poissaolollaan, joten kompromisseilta ei ole vältytty innnovatiivisen kameraratkaisun kanssa.

Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä samanhenkisten, visuaaliseen tulevaisuuteen panostavien partnereiden, kuten Huawein kanssa”, sanoo Oliver Kaltner, Leica Camera AG:n toimitusjohtaja. “P9:ssä yhdistyy Huawein intohimo innovaatiota kohtaan sekä meidän kamera- ja linssiteknologiakokemus.

P9:n kuvausominaisuuksiin kuuluu myös Huawein Hybrid Focus -tekniikka, jonka ansiosta P9 tallentaa kuvat nopeasti, tarkasti ja stabiilisti. Puhelimessa on kolme tarkennusvaihtoehtoa laser, syväterävyys ja kontrasti, joista se automaattisesti valitsee tilanteeseen sopivimman vaihtoehdon. Ohjelmisto mahdollistaa puolestaan muun muassa kuvan terävyysalueen säätämiseen jälkikäteen. Etupuolella on kadeksan megapikselin kamera f/2.4-aukolla.


Huawei P9:n Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää ja sen päällä olevaa EMUI 4.1 -käyttöliittymää pyörittää valmistajan oma 64-bittinen Kirin 955 -järjestelmäpiiri (4 x 2.5 GHz A72 + 4 x 1.8 GHz A53). Sisäistä tallennustilaa on 32 (3GB RAM) tai 64 (4GB RAM) gigatavua. Laitteen akku on kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat Bluetooth 4.2, Wi-Fi 2.4G/5G a/b/g/n/ac with Wi-Fi Direct, 4G, A-GPS, GLONASS, USB Type-C -portti, microSD-muistikorttipaikka ja taakse sijoitettu sormenjälkilukija.

P9:n lisäksi Huawei esitteli markkinoille suuremalla 5,5 tuuman (Super AMOLED) Press Touch -näytöllä (kaksivaiheinen paineentunnistus) varustetun P9 Plus -variantin, joka ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa Suomen markkinoille. Puhelimessa on lisäksi suurempi 3600mAh:n akku, joka tukee dual-IC Rapid Charge -pikalataustoiminto, jonka ansiosta puhelimen saa 6 tunnin latauksen jopa 10 minuutissa.