OnePlus One päivittyi Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään

Huhtikuussa 2014 myyntiin saapunut OnePlus One kohahdutti aikoinaan mobiillimarkkinoita yhdistämällä edullisen hinnan tuolloin edistykselliseen tekniikkaan. Lisäksi puhelinta myytiin alussa ainoastaan kutsuilla, joita oli mahdollista saada kilpailuista ja yhtiön foorumilla aktiivisesti muita avustamalla. Kyseessä on kiinalaisen joulukuussa 2013 perustetun OnePlus-yhtiön ensimmäinen puhelin, jota myydään edelleen 299 euron hintaan.

Alkujaan Android 4.4 KitKat -pohjaisella CyanogenMod 11S -käyttöjärjestelmällä myyntiin saapuneen laitteen omistajille on tarjolla iloisia uutisia uuden ohjelmistopäivityksen merkeissä. Puhelimelle on nimittäin julkaistu CyanogenMod 13 -alusta (ZNH0EAS26M), joka pohjautuu Android 6.0.1 -järjestelmään. Päivityksen jakelu tapahtuu asteittain, joten osa käyttäjistä voi joutua odottamaan uutta ohjelmistoa toisia pidempään. CyanogenMod 13 jaellaan käyttäjille suoraan verkon yli kätevänä pakettina, kuten nykyään on tapana.

CyanogenMod 13 sisältää kaikki Android 6.0 Marshmallown tarjoamat uudistukset ja parannukset. Näihin lukeutuvat muun muassa pienet muutokset visuaalisessa ilmeessä sekä uudistunut sovellusvalikko. Samalla se tuo muutoksia sovellusten oikeuksiin käyttää laitteiden eri toimintoja kysymällä luvan esimerkiksi kameran käyttöön siinä vaiheessa kun sitä ohjelmassa tarvitaan. Aikaisemmin käyttäjä hyväksyi kaikki oikeudet sovelluksen asennuksen yhteydessä. Suuremman luokan uudistuksiin kuuluu Google Now on Tap, joka kotipainiketta pohjassa pitämällä skannaa ruudun sisällön ja esittää tietoja käyttäjälle siihen perustuen. Käyttömukavuuta lisää täysin taustalla toimiva Doze, joka liittyy akkukeston optimointiin. Se parantaa laitteiden akkukestoa erityisesti valmiustilassa.

Mielenkiintoisen vivahteen kiinalaisvalmistajan tilanteeseen antaa se, että OnePlus 2 odottaa edelleen Android 6.0 Marshmallow -päivitystä. Sen pitäisi saapua lähiaikoina ja innokkaimmat voivatkin jo asentaa OnePlus 2:lle 30. maaliskuuta  julkaistun beetaversion OxygenOS 3.0 -käyttöjärjestelmästä, jonka pohjana käyteään siis Android 6.0:aa.

Kuten ole jo varmaan kymmeniä kertoja todennut, kannattaa oma laite varmuuskopioida ennen suurempien päivityksien suorittamista. Näin voit varmistua siitä, että jos joku menee vikaan, niin ainakin tärkeimmät henkilökohtaiset tiedot ovat edelleen tallessa.

OnePlus Forums, Update on Android 6.0 for OnePlus One

2 kommenttia

  1. Artikkelissa virhe, OPOssa oli alunperin Android 4.4 KitKat:iin pohjautuva CyanogenMod 11S, ja nykyään tuota kutsutaan Cyanogen OS:ksi, tai COS:ksi.

    1. Kiittii, miten sinne 4,3 pääsi eksymään…

Kommentointi on suljettu!