Reddit julkaisi virallisen mobiilisovelluksen Androidille ja iOS:lle – ei vielä saatavilla Suomessa

Maailman suosituimpien sosiaalisten palveluiden joukkoon kuuluva Reddit on tuonut ladattavaksi virallisen mobiilisovelluksen Android– ja iOS-puhelimille. Palvelussa käyttäjät voivat jakaa kiinnostavia linkkejä sekä artikkeleita, joille muut käyttäjät antavat ääniä, jolloin kiinnostavin sisältö nousee aina etusivulle asti. Nyt julkaistu sovellus on toistaiseksi ikävä kyllä saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa sekä Australiassa. The Vergen saamien tietojen mukaan saatavuutta on kuitenkin tarkoitus laajentaa seuraavien kuukausien aikana.

Aikaisemmin kuluttajille on tarjolla ollut iPhonelle Alien Blue -sovellus, joka on nyt poistettu niiden maiden App Store -kaupoista, joissa uusi Reddit-ohjelmat on ladattavissa. Muualla, kuten Suomessa Alien Blue on edelleen ladattavissa. Kyseessä on alkujaan Jason Morrisseyn kehittämä sovellus, jonka Reddit osti itselleen sen noustessa suosituimmaksi Reddit-mobiilisovellukseksi, lokakuussa 2014 korvatakseen sillä oman, vanhentuneen iReddit-ohjelman.

Redditin Alex Le–Iin (VP of Consumer Product) mukaan alkuperäinen ajatus oli tuoda palvelu ensimmäistä kertaa virallisesti Androidille sekä päivittää iOS-versio. Ajan myötä kokonaisuus alkoi laajentua ja esimerkiksi iOS-version päivittäminen päätyi lopulta siihen, että yhtiö päätti rakentaa sen kokonaan uudelleen ja tehdä ohjelmasta nopeamman, modernimman ja käytettävyydeltään paremman.

Uusi sovellus löytyy molempien alustojen virallisista ohjelmistokaupoista: