Hintavinkki: iPhone 5s nyt vain 299 euroa

Vuonna 2013 julkistettu iPhone 5s sai hiljattain seuraajan, kun Apple esitteli maailmalle maaliskuun lopulla iPhone SE -nimeä kantavan uutuuden. Se rakentuu teknisesti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta samoista sisuskaluista, kuin iPhone 6s, mutta tarjoaa kaiken tämän kompaktimmassa neljän tuuman kokoluokassa. Koska iPhone SE on suora seuraaja iPhone 5s:lle, alkaa verkossa näkyä hyviä tarjouksia kyseisestä puhelimesta. Esimerkiksi Gigantti kauppaa Applen muutaman vuoden takaista lippulaivaa nyt 299 euron hintaan. Laitteen normaalihinta kyseisessä liikeketjussa on 375 euroa.

Vaikka iPhone 5s on jo useamman vuoden ikäinen laite, on se edelleen erittäin pätevä kokonaisuus. Laitteessa on A7-järjestelmäpiiri, gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja tallennustilaa löytyy nyt myytävästä mallista 16 gigatavua. Puhelimen takaa löytyy kahdeksan megapikselin ja edestä 1,2 megapikselin kamera. iPhone 5s tarjoaa myös sormenjälkilukijan sekä tukee luonnollisesti myös 4G-, WiFi-, Bluetooth 4.0-, GPS- ja GLONASS-yhteyksiä. Värivaihtoehtoina ovat harmaa sekä hopea.

Tulevaisuutta ajatellen iPhone 5s tulee varmasti saamaan vielä muutaman suuren iOS-päivityksen. Näin voisi päätellä siitä, että nykyistä, eli uusinta iOS 9.3 -versiota tukevat 5s:ää vanhemmat iPhone 5 ja vuonna 2011 julkistettu iPhone 4s.

Gigantin tarjous on varsin hyvä, mutta laitteita on saatavilla ainoastaan 300 kappaleen rajoitettu erä. Kannattaa siis toimia nopeasti. Jos haluaa enemmän tehoa, paremman kameran 4K-videokuvaksella ja muilla uusilla herkuilla, kannattaa pää kääntää uuden iPhone SE:n suuntaan. Tässä tapauksessa pöytään joutuu kuitenkin lyömään 499 (16GB) tai 599 euroa (64GB).