HTC 10 on HTC:n uusi lippulaiva -suositushinta 749 euroa

HTC 10

Taiwanilainen HTC yrittää nousta jaloilleen mobiilimarkkinoilla uudella HTC 10 -lippulaivallaan, jota se on työstänyt suljettujen ovien takana viimeiset 12 kuukautta. Valmistajan mukaan laitteen kehityksessä on otettu tarkasti huomioon kuluttajien palaute ja yhdistetty se saumattomaan kehitystyöhön. Näin syntyi HTC 10, jossa on kaikki, jota lippulaivalta voi vain toivoa, kehuu taiwanilaisvalmistaja tiedotteessaan.

HTC 10 rakentuu uudenlaisen unibody-muotoilun ympärille, jossa metallinen takaosa yhdistyy saumattomasti lasiseen etupintaan. Kaarevaan takaosaan on haettu persoonallisuutta tekemällä reunoihin näyttävät viistoleikkaukset. Kooltaan uutuus 145,9 x 71,9 x 9,0 millimetriä ja se painaa 161 grammaa. Puhelimen värivaihtoehtoja ovat: tummanharmaa, harmaa sekä kulta.

Laitteen etupuolella huomion vie 5,2 tuuman 2560 x 1440 pikselin Super LCD 5 -kosketusnäyttö. Sen alla on tyylikkäästi kiiltävästä lasista erottuva mattapintainen, kapasitiivinen sormenjälkilukija. Sen molemmilla puolilta löytyy Androidin omat painikkeet, eli tällä kertaa koko ruudun pinta-ala on varattu tällä kertaa näytön sisällölle. Edestä on poistettu stereo-kaiuttimet, mutta BoomSound on edelleen vahva osa HTC:n lippulaivaa: HTC BoomSound Hi-Fi edition -kaiuttimessa bassoelementti sijaitsee alaosassa ja diskanttiosa kuulokkeessa. Osana pakettia ovat myös laadukkaat kuulokkeet.


HTC 10:n takana on uuden sukupolven 12 megapikselin UltraPixel-kamera, jossa on f/1.8-optiikka yhdistettynä kuvanvakaajaan, lasertarkennukseen sekä suuriin 1.55µm pikseleihin. Kamera käynnistyy 0,6 sekunnissa ja uuden sukupolven tarkennus tekee objektiin kohdentamisesta entistäkin nopeampaa. Ohjelmiston manuaalitila tarjoaa käyttäjälle laajat mahdollisuudet hallita kameran ominaisuuksia sekä tallentaa kuvia RAW-formaatissa. Yhtiö itse menee markkinoinnissa niinkin pitkälle, että kehuu kameraa jopa markkinoiden parhaaksi.

Selfie-villitykseen HTC vastaa laadukkaalla etukameralla, jossa on viisi megapikseliä sekä optinen kuvanvakain, nyt ensimmäistä kertaa älypuhelimessa. Suuri f/1.8-aukko on myös omiaan auttamaan näyttävien omakuvien tallentamisessa. Salamana etukamera käyttää iPhonen tavoin näyttöä väläyttämällä ruutua valkoisella taustalla ja täydellä kirkkaudella.


Uutukaisen sisältä löytyy 2,2 gigahertsin 64-bittinen Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka. Yhteyksiin kuuluvat 4G LTE, NFC, Bluetooth 4.2, DNLA ja Miracast. Mukana on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, USB Type- C -portti ja 3000 milliampeeritunnin akku Quick Charge 3.0 -pikalatauksella. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä, että HTC 10 tukee Applen AirPlay-teknologiaa, jonka ansiosta sisällön suoratoistaminen on helppoa Applen tuotteisiin.


Ohjelmiston virkaa HTC 10:ssä hoitaa Android 6.0 Marshmallow. Sen päällä on HTC Sense -käyttöliittymä, joka on nyt aikaisempaa ”kevyempi” ja Googlen Material Design -filosofiaa paremmin noudattava. Uusi versio tukee muun muassa teemoja, joilla puhelimestaan saa juuri sen näköisen kuin haluaa.

Uutuus saapuu myyntiin toukokuussa. Sen suositushinta on 749 euroa ja laitteen voi jo ennakkotilata yhtiön verkkosivustolta.