Näin asennat Android N -esiversion Nexus-puhelimeesi

Google on julkaissut hiljattain toisen version maaliskuussa esitellystä Android N -käyttöjärjestelmästä, joka on suunnattu lähinnä kehittäjillä, eikä jokapäiväiseen käyttöön. Uuden version kehitys on vielä erittäin varhaisessa vaiheessa ja toistaiseksi se sisältääkin oikeastaan ainoastaan yhden merkittävän uudistuksen: usean ikkunan moniajon. Android N mahdollistaa vihdoin kahden sovelluksen yhtäaikaisen ajamisen samassa näkymässä iOS:n ja Windows 10 Mobilen tavoin. Nyt julkaistu toinen versio tuo mukanaan uuden Vulkan 3D API -kirjaston, joka parantaa 3D-suorituskykyä. Mukana on myös muita API-muutoksia, mahdollisuus luoda valmiita pikakuvakkeita määrättyihin sovellusten toimintoihin, Emoji Unicode 9 -tuki, virheiden korjauksia ja kansioiden uusi visuaalinen ilme. Muita muutoksia ovat muun muassa päivitetty kamerasovellus sekä mahdollisuus sulkea kaikki avoinna olevat sovellukset keralla.

Liity Android Beta Program -ohjelmaan -Näin asennat Android N -käyttöjärjestelmän

Kuten jo mainitsin, on Android N tarkoitettu lähinnä kehittäjille, mutta sitä voi kokeilla kuka tahansa. Aikaisemmin Googlen julkaisemien alpha- ja beta-versioiden asentaminen on vaatinut tietoutta aiheesta, jotta niiden lataaminen laitteeseen on ollut mahdollista. Nyt Google on kuitenkin ottanut mallia muista ja käyttäjät voivat asentaa tulevan version suoraan verkon yli, joten kaikki komentorivillä sählääminen voidaan unohtaa.

Päivityksen laitteeseensa saa, kun aktivoi yhteensopivan (Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, General Mobile 4G) tuotteen osoitteessa http://g.co/androidbeta, jonka jälkeen puhelin ilmoittaa päivityksestä aivan tavalliseen tyyliin. Käyttäjä asentaa tämän päivityksen ja sen jälkeen puhelimessa on tuorein Android N -versio. Varmuuskopio laitteesi ennen asentamista!

Jos haluat palauttaa puhelimeesi virallisen käytössä olevan Android-version, palaa yllä mainittuun osoitteeseen ja poista laitteesi Android beta-ohjelmassa mukana olevien laitteiden listasta. Puhelin saa tämän jälkeen verkon yli jaettavan päivityksen, joka palauttaa puhelimeen sen hetkisen uusimman Android-version. Kyseinen päivitys kuitenkin tyhjentää laitteen kokonaan, joten puhelimen varmuuskopiointi ennen minkään Android-esiversion asentamista on äärimmäisen tärkeää tai muuten puhelimestaan menettää kaikki henkilökohtaiset tiedot.