Microsoftin Lumia-myynti sakkaa: myi vain 2,3 miljoonaa puhelinta alkuvuonna

Microsoftin ongelmat älypuhelinmarkkinoilla jatkuvat. Puhelimia myydään jatkuvasti vähemmän ja viimeisimmät luvut ovat erittäin karua luettavaa. Viime vuonna tammi-maaliskuussa Lumia-mallisto myi 8,6 miljoonaa kappaletta, kun tänä vuonna puhelimia saatiin kaupaksi vaatimattomat 2,3 miljoonaa laitetta. Vuositasolla myynti tippui näin peräti 73 prosenttia. Vuoden 2015 loka-joulukuuhun nähden kappalemääräinen myynti laski 2,2 miljoonalla Lumialla.

Puhelinmyynnin sakatessa jatkaa Surface-malliston myynti nousuaan. Taulutietokoneiden liikevaihto nousi mukavat 61 prosenttia kiitos uusien Surface 4 Pro- ja Surface Book -laitteiden vauhdittamana. Tarkkoja myyntimääriä Surfacen osalta Microsoft ei ikävä kyllä paljastanut.

Muita puhelimia, eli käytännössä peruspuhelimia, Microsoft sai kaupaksi tammi-maaliskuussa 15,7 miljoonaa. Tältäkin osin laskua tuli hurjasti, sillä vuosi sitten muita kuin Lumia-puhelimia myytiin 24,7 miljoonaa kappaletta.

Laskeva myynti kertoo, etteivät uudet, joulukuussa julkistetut Lumia 950- sekä Lumia 950 XL -puhelimet ole saaneet aikaan kiinnostusta kuluttajissa. Niiden ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 5,2 tai 5,7 (XL-malli) tuuma 2560 x 1440 pikselin näyttö sekä Snapdragon 808- tai Snapdragon 810 -siru (XL-malli), kolme gigatavua käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa sekä 20 megapikselin PureView-kamera. Laitteisiin voi lisäksi yhdistää erillisellä Display Dock -telakalla näppäimistön ja hiiren, jolloin niitä voi käyttää tietyin rajoituksin kuten tavallista tietokonetta.

1 kommentti

  1. Itelläni kiinnostus Lumia 950:aa kohtaan laski lähes nollaan, kun selvisi, että ilmeisesti tuotedifferoinnin vuoksi laitteen ominaisuuksista oli pudotettu usein käyttämäni FM-radio pois. Miksi Microsoftin pitää ampua itseään aina uudelleen ja uudelleen jalkaan. Nokian ajoista luulisi jo oppimiskäyrän olevan jonkinmoinen. Keskittyminen liiaksi Yhdysvaltojen markkinoihin esimerkiksi Cortana-avusteisten sovellusten kanssa kostautuu nyt muilla kontinenteilla.

Kommentointi on suljettu!