Honor 5X päivittyy piakkoin Android 6.0 Marshmallow -alustaan

Älypuhelinmarkkinoilla kovan kiitoon viimeisen parin vuoden aikana päässeen Huawein nousu näkyy jo pelkästään suomalaisessa katukuvassa. Yhtiön puhelimia näkee jatkuvasti enemmän ihmisten käsissä ja kiinalaisvalmistajan Android-älypuhelimia markkinoidaan niin operaattoreiden kuin suurimpien elektroniikkaketjujenkin kautta. Aivan hiljattain Huawei esitteli markkinoille uuden P9-lippulaivansa, jossa on muun muassa kaksi Leican kanssa yhteistyössä rakennettua 12 megapikselin kameraa f/2.2-aukolla ja suurilla 1,25 mikrometrin pikseleillä.

Mutta sitten varsinaiseen uutiseen. Samalla kun markkinoille pusketaan uusia malleja on tärkeää pitää huolta myös niin sanotusti vanhemmista tuotteistaan. Älypuhelimissa tämä tarkkoittaa erityisesti ohjelmistopäivityksiä, jotka pitävät laitteet ”tuoreina” tuoden mukanaan uuden alustaversion parannukset sekä lisäten mukaan valmistajan omat uusimmat kikat, sovellukset ja ominaisuudet.

Huawein keskihintainen Honor 5X on päivittymässä lähitulevaisuudessa Googlen Android-käyttöjärjestelmän kutosversioon, joka tunnetaan myös nimellä Marshmallow. Yhtiö kertoo asiasta virallisella Yhdysvaltojen Honor-mallistoon keskittyvällä Honor USA -tilillään Twitterissä. Twiitissään Huawei kertoo päivityksen saapuvan pian, mutta jättää tarkemman ajankohdan vielä auki. Huawein twiitti koskee luonnollisesti asiakkaita Yhdysvalloissa, mutta se on merkki myös siitä, että Android 6.0 Marshmallow saapuu aikanaan myös suomalaisten käyttäjien laitteisiin. Tämä on varmasti kaikille kyseisen puhelimen omistajalle erittäin iloinen uutinen, sillä Marshmallow sisältää mukavasti uudistuksia ja optimointeja Googlen mobiilikäyttöjärjestelmään.

Vajaalla 300 eurolla Suomessa myytävä Honor 5X rakentuu 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön ympärille. Potkua laitteelle antaa 64-bittinen Qualcommin valmistama Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, johon osana kuuluu Adreno 405 -grafiikkaohjain. Puhelin tukee 4G LTE -yhteyksiä ja sen takaa löytyy 13 megapikselin kamera sekä sormenjälkilukija. Lisäksi Honor 5X on varusteltu kahdella SIM-paikalla, joista toiseen menee nano- ja toiseen micro-mallin kortti.

Twitter, @honor_USA, It’s sweet. It’s fluffy. And it’s coming soon to Honor 5x.

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu!