Kesäkuusta lähtien kaikkien uusien Apple Watch -sovelluksien tulee olla natiiveja

Kun Apple oman älykellonsa markkinoille aikanaan toi, olivat ainoastaan Applen omat sovellukset niin sanottuja natiiveja ohjelmia. Kolmasien osapuolien oli tyytyminen varsin karsittuihin kehitystyökaluihin, jossa itse Apple Watch toimi periaatteessa pelkkänä näyttönä sovellukselle, sillä kaikki prosessointi tapahtui iPhonessa, josta kello haki tiedon ja esitti sen sitten ruudullaan. Myöhemmin esitellyn watchOS 2.0 -käyttöjärjestelmän myötä ja uusilla SDK-työkaluilla myös kolmannet osapuolet pystyivät luomaan natiiveja sovelluksia sekä pääsivät käsiksi kellon antureihin sekä digitaaliseen kruunuun.

Naativit sovellukset ovat selvästi nopeampia ja sujuvampia käyttää ja niinpä Apple ei tule enää kesäkuun 1. päivän jälkeen hyväksymään muita kuin natiiveja kellosovelluksia App Store -kauppaansa. Ohjelmat ja pelit tulee olla siis tehtynä watchOS 2 SDK -työkaluilla tai sitä uudemmilla, jotta ne pääsevät levitykseen Applen ohjelmistokauppaan.

Viime vuoden lokakuussa Suomessa myyntiin saapunut Apple Watch nousi keralla markkinoiden myydyimmäksi älykelloksi. Hiljattain yhtiö laski kellonsa hintaa 50 eurolla, eli 38 millimetrin version saa nyt edullisimmillaan 379 eurolla ja suuremman 42 millimetrin variantin 429 eurolla.

Phone Arena, Starting June 1st, all new watchOS 2 apps must be native to the platform