Varo, Galaxy S7:n sormenjälkilukija naarmuuntuu helposti

Korealaisen Samsungin tuore Galaxy S7 -mallisto teki odotettuja parannuksia edelliseen sukupolveen nähden, mutta yksi heikkous vaikuttaisi kuitenkin periytyneen Galaxy S6 -sukupolvesta. Tämä on helposti naarmuuntuva kotipainike, joka voi mahdollisesti vaikuttaa siihen integroidun sormenjälkilukijan toimintaan pidemmässä juoksussa.

Siinä missä laitteen etu- ja takapinnat ovat kestävää Gorning Gorilla 4 -lasia, joka pitää naarmut loitolla, kunhan puhelinta ei tahallisesti altista esimerkiksi avaimille taskussa. Jostain syystä Samsung on kuitekin päätynyt Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -malleissa heikompaan materiaaliin, joka vaikuttaisi naarmuuntuvan helposti. Jopa allekirjoittaneen testissä olevassa Galaxy S7 edgessä on erittäin paljon pieniä hiusnaarmuja ja ainakin yksi hieman syvempi viilto, vaikka puhelinta on käytetty erittäin ”hellästi”, kuten minulla on tapana toimia kaikkien laitteiden kanssa.

Galaxy S6 edge

Galaxy S6 edge

Galaxy S6 edge -testissä törmäsimme tosiaan samaan ongelmaan: ”Sen sijaan kotipainike on yllättävänkin naarmuinen, joka saattaa johtaa tulevaisuudessa ongelmiin siihen integroidun sormenjälkilukija kanssa. Siinä ei ole iPhone 6:n tavoin kestävää safiirilasia, joka on onnistunut pitämään naarmut loitolla Applen lippulaivan sormenjälkilukijasta.

On aavistuksen erikoista, että Samsung on jättänyt laitteen viimeistelyn ja käyttänyt puhelimen muuta rakennetta heikompaa materiaalia kotipainikkeessa. Mitä ilmeisimmin sitä suojaa muovi, joka selittäisi hyvin painikkeen naarmuuntumisen. Henkilökohtaisesti olen todennut, etteivät ainakaan pienet hiusnaarmut vaikuta näppäimeen integroituun sormenjälkilukijaan tai sen toimintaan. Suosittelen kuitenkin harkitsemaan mahdollisen suojakalvon virittämistä kotipainikkeeseen sen varalta, että Galaxy S7 sattuu syystä tai toisesta samaan taskuun avaimien kanssa tai naisilla laukkuun kaikkien mahdollisten tavaroiden kanssa.

Monet muut valmistajat ovat suojanneet kotipainikkeensa korealaisvalmistajaa paremmin. Esimerkiksi Applen kotipainikkeen päällä on safiiria, jota käytännössä mahdotonta naarmuttaa hieman kovemmassakaan käytössä.

Miltä MobiiliBlogin lukijoiden Galaxy S7– tai Galaxy S7 edge -puhelimen kotipainike näyttää? Onko se päässyt keräämään naarmuja tai oletko onnistunut välttämään ne esimerkiksi lompakkomallisella suojakotelolla tai jollaisellakin kalvolla.