Operaattoreiden huhtikuun myydyimmät puhelimet – iPhone SE sai hyvän vastaanoton

Vappuhulinan jälkeen kotimaiset operaattorit ovat jälleen julkaisseet tilastojaan edelliskuukauden myydyimmistä puhelimista. Kolmen kärkeä hallitsivat eri teleyhtiöillä hyvin erilaiset laitteet, niin kalliit kuin edullisemmatkin. DNA:lla ja Elisalla myydyin puhelin oli alle 200 euron hintaluokkaan sijoittuva Samsung Galaxy J5. Soneralla ykköspaikan pokkasi Apple iPhone 6s.

Samsung Galaxy J5 jatkaa kuluttajapuolella vahvana. J5:n suosiota selittää sen laaja suosio eri ikäryhmissä. Lisäksi J5 kelpaa hyvin sekä naisille että miehille. Sitä ostetaan usein myös lapsille, koska se asettuu hyvin suosittuun alle 200 euron hintaluokkaan. Myös iPhone 5s on ottanut vahvan aseman noin 300 euron hintaluokassa tarjotessaan iPhone-kokemuksen muihin iPhone-malleihin nähden huomattavasti huokeampaan hintaan”, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Huhtikuun alussa Suomessa myyntiin saapunut Applen uusi ja kompakti iPhone SE otettiin kuluttajien puolesta hyvin vastaan. Se nousi jopa Saunalahden verkkokaupan kuun myydyimmäksi puhelimeksi. Jokaisella teleyhtiöllä puhelin nousi kevyesti kymmenen myydyimmän laitteen joukkoon, joka viimeistään osoittaa, että pienemmän näytön omaaville lippulaivatason ominaisuudet sisältäville älypuhelimille on aidosti kysyntää kuluttajien keskuudessa. Alustavasti iPhone SE vaikuttaisikin Applelta hyvältä julkistukselta, mutta todellisen menestyksen paljastavat vasta tulevat kuukaudet.

iPhone SE:n myynti on alkanut hyvin. Uusi omena ei pompannut suoraan kärkeen, kuten uudet iPhonet usein ovat tehneet, mutta se nousi kuitenkin Top-listoille sekä yritys- että kuluttajapuolella”, sanoo liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 6s
 3. Huawei Honor 7
 4. Huawei Y360
 5. Apple iPhone SE
 6. Samsung Galaxy A3 (2016)
 7. Samsung Galaxy S7 Edge
 8. Samsung Galaxy S5 Neo
 9. Sony Xperia M5
 10. Microsoft Lumia 550

Elisan:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 5s
 3. Apple iPhone 6s
 4. Huawei Honor 7
 5. Microsoft Lumia 550
 6. Apple iPhone SE
 7. Nokia 215 (2G)
 8. Samsung Galaxy S7 Edge
 9. Huawei P8 Lite
 10. Huawei Y5
 11. Huawei P9
 12. Samsung Galaxy A3
 13. Microsoft Lumia 650
 14. Samsung Galaxy S5 Neo
 15. Samsung Galaxy S7

Saunalahti-verkkokaupan myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016:

 1. Apple iPhone SE
 2. Apple iPhone 5s
 3. Huawei P9
 4. Samsung Galaxy J5
 5. Samsung Galaxy S7 Edge

Soneran myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Microsoft Lumia 550
 4. Apple iPhone SE
 5. Apple iPhone 5s
 6. Huawei Honor 7
 7. Samsung Galaxy S7 Edge
 8. Microsoft Lumia 650
 9. Huawei P8 Lite
 10. Sony Xperia M4