Windows 10 -käyttäjät saivat puhelimiinsa uudistuneen Instagram-sovelluksen

Pitkään beta-statuksen alla Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän mobiiliversiolla kulkenut Instagram on saanut merkittävän päivityksen, joka nostaa sen ominaisuudet samalle tasolle Android– sekä iOS-järjestelmien kanssa. Kyseessä on todella, todella kaivattu päivitys, sillä sovellus on ollut beta-leimalla Windows-käyttöjärjestelmällä aina vuodesta 2013, jota itsessään voidaan pitää jo melkoisena ”saavutuksena”, joten on hienoa, että Facebookin omistamasta Instagramista löytyy nyt virallinen ja valmis versio myös Windowsille. Sovellus vaatii toimiakseen Microsoftin alustan tuoreimman, eli Windows 10 Mobile -version. Itse sovelluksen voit ladata puhelimeesi suoraan tämän linkin takaa järjestelmän omasta ohjelmistokaupasta.

Kyseessä on täysin uudistunut versio Windowsille vuonna 2013 julkaistusta mobiilisovelluksesta. Tärkeimpänä se nostaa sovelluksen ominaisuudet samalle tasolle, kuin mitä ne ovat Androidilla sekö iOS:lla. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että aikaisemmista versioista puuttunut videoiden jakaminen on nyt mahdollista. Samalla useampien kuin yhden tilin omistavien Instagram-käyttäjien elämää on helpotettu, nimittäin päivityksen myötä tililtä toiselle vaihtaminen onnistuu nyt ilman uloskirjautumista.

Päivityksessä mukaan on saatu Intagram Direct -ominaisuus, eli yksityisviestien lähettäminen toisille kuvia jakaville käyttäjille. Kokonaisuus sisältää lisäksi monipuolisemmat suodattimet, joiden ansiosta kuvien muokkaaminen on entistäkin kattavampaa. Erityisenä Windows-ominaisuutena on se, että ilmoitusten sisältö näkyy aloitusnäytön Live Tile -tapahtumaruuduissa. Sovellusta ei siis tarvitse erikseen avata ilmoitukset nähdäkseen.