HTC:ltä Eurooppaan One M9 Prime Camera Edition -älypuhelin

Älypuhelinvalmistaja HTC:n seuraava lippulaiva tekee jo tuloaan markkinoille. HTC 10:n pitäisi löytää tiensä kauppojen hyllyille toukokuun aikana. Samalla yhtiö on tuomassa Euroopassa myyntiin uutta versiota aikaisemmasta lippulaivastaan, eli One M9:stä. Muotoilullisesti esikuvansa jalanjälkiä noudattava uutuus tunnetaan nimellä One M9 Prime Camera Edition, jota voidaan pitää niin sanotusti ”kevennettynä” versiona alkuperäisestä mallista.
Alumiinirunkoinen HTC M9 One Prime Camera Edition on mitoiltaan esikuvaansa mukaillen 144,6 x 69,7 x 9,6 millimetriä. Sen etupuolella loistaa viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö ja sisältä löytyy kapasiteetiltaan sama 2840 milliampeeritunnin akku kuin One M9:stä.

Esikuvan Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri on uudessa versiossa vaihdettu Mediatek MT6795T Helio X10 -siruun (Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53, PowerVR G6200). Samalla käyttömuistin määrää on kutistettu kolmesta gigatavusta kahteen. Sama koskee sisäistä tallennustilaa, jota ei ole enää 32 gigatavua, vaan 16 gigatavua. Pakettiin kuuluu onneksi microSD-muistikorttipaikka.

Kameran osalta on myös tapahtunut muutoksia One M9:n 20 megapikselin 4K-videokuvaa tallentava sensori on vaihtunut kameraan, jossa on 13 megapikseliä ja full hd -tason videokuvaus. Mukana on OIS, eli optinen kuvanvakautus sekä LED-kaksoissalama. Etupaneelissa on teknisesti täysin sama neljän megapikselin kamera, kuin One M9:ssä.

Uutuuspuhelimen muita ominaisuuksia ovat Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS, NFC, infrapuna ja FM-radio.

Toistaiseksi HTC One M9 Prime Camera Edition on myynnissä ainoastaan Puolassa. Hintatiedot ovat toistaiseksi hieman hämärän peitossa. Sama koskee itse tuotteen saatavuutta Suomessa. Näihin saatanee kuitenkin selvyys lähitulevaisuuden aikana.