Tällaisia tuotteita Nokian ostama Withings valmistaa

Kotimainen teknologiayhtiö Nokia kertoi viime viikolla, että se tulee hankkimaan itselleen ranskalaisen vuonna 2008 perustetun firman, joka on niin sanottuun älykkääseen digiterveyteen keskittyvä yhtiö. Withings keskittyy digitaalisen terveyden tuotteisiin, jotka kommunikoivat yhdessä älypuhelinsovelluksen kanssa. Kyseessä on yhtiö, jolla on markkinoilla jo useita eri laitteita, joista osa on myynnissä myös Suomessa. Mitä kaikkea yhtiö valmistaa? Se selviää tästä artikkelista.

Yrityskauppa odottaa toistaiseksi eri viranomaisten hyväksyntää. Suunnitellun Withings-kaupan arvo on 170 miljoonaa euroa ja Nokia tulisi hoitamaan kauppasumma käteisellä. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden kolmannella neljänneksellä

Withings Activité -älykello

Withings Activite

Suomalaisten kannalta valmistajan tunnetuin tuote lienee Activité-älykello, josta löytyy kolme eri versiota: Pop, Steel ja Sapphire. Kyseessä on perinteisellä kellotaululla varustettu älykello, joka mittaa laajan kirjon erilaisia käyttäjänsä toimintoja, joita pystyy seuraamaan älypuhelinsovelluksesta.

Withings Activité synkronoituu automaattisesti älypuhelimeen asennettavan Health Mate -sovelluksen kanssa. Tämä vesitiivis (50 metriin asti) kello mittaa muun muassa käyttäjänsä askeleet, matkan, uinnin, juoksun, kulutetut kalorit sekä analysoi käyttäjänsä unen. Kello toimii täysin automaattisesti, eikä siitä löydy esimerkiksi yhtään painiketta. Lisäksi sen Health Mate -applikaatio on yhteensopiva yli 100 suosituimman urheilu- ja terveyssovellusten kanssa, kuten MapMyRun, Nike+ ja Apple Health.

Älykello löytyy Suomessa ainakin Verkkokauppa.comin valikoimista. Edullisin Pop-malli kustantaa kyseisessä ketjussa 149,90 euroa.

Withings Go


Activitén tavoin myös Go keskittyy käyttäjänsä urheilusuorituksien ja unen seurantaan. Kyseessä on mielenkiintoisella ja vähän virtaa kuluttavalla E Ink -näytöllä varustettu kokonaisuus, joka mittaa automaattisesti kävelyn, juoksun, uinnin ja unen. Mustavalkoinen E Ink -näyttö esittää reaaliajassa, omistajansa aktiivisuustason.

Kyseessä on pyöreä kokonaisuus, jota on mahdollista kuljettaa mukana useilla eri tavoilla. Sen voi sujauttaa klipsulla kiinni esimerkiksi housujen vyöhön tai paidan kaulukseen. Lisäksi saatavilla on kelloranneke, jolla Go:ta voi pitää mukana kellon tavoin.

Withings Go ei ole vielä myynnissä. Se tulee aikanaan saataville useissa eri väreissä ja kiinnostuneimmat voivat lisätä itsensä sähköpostilistalle, jolloin tieto älylaitteen saapumisesta myyntiin saavuttaa käyttäjän mahdollisimman pian. Hintaa Withings Go:lla on valmistajan omassa verkkokaupassa 69,95 euroa.

Withings Pulse Ox

Tithings Pulse Ox

Pulse Ox on monipuolisempi versio yllä mainitusta Go:sta. Valmistajan mukaan se auttaa käyttäjäänsä kehittämään elämäntyyliään aktiivisempaan suuntaan ja parantamaan näin terveyttään.

Päivän aikana Pulse Ox mittaa askeleet, matkan, nousun ja kulutetut kalorit. Yöllä se pitää silmällä unirytmiä, jolloin se asetetaan rannekkeeseen. Aamulla nähtävissä on tietoja unenlaadusta, eli kuinka pitkän ajan käyttäjä on nukkuessaan ollut esimerkiksi syvässä unessa ja virkistävässä unessa.

Kahdesta aikaisemmasta tuotteesta, eli Activitésta ja Gosta Pulse Ox mittaa tarvittaessa myös sykkeen ja veren happipitoisuuden. Niinpä se on suunnattu erityisesti aktiivisille liikkujille.

Itse Pulse Ox on varustettu näytöllä, joka kertoo tärkeimmät tiedot sen hetkisestä suoritteesta. Tarkemmat tiedot kerääntyvät älypuhelimen sovellukseen, joka esittää pelkät numerot helposti luettavina kaavioina ja mahdollistaa muun muassa päivittäisten tulosten vertaamisen. Hintaa kokonaisuudella on 99,95 euroa.

Withings Home

Withings Home

Kahden sadan euron hintaluokkaan sijoittuva Withings home on suunnattu niille, jotka kaipaavat kotiinsa lisäturvaa. Tyylikkäästi muotoiltu kokonaisuus sisältää viiden megapikselin kameran, joka kuvaa full hd -tasoista videokuvaa, sisältää 12-kertaisen zoomin ja Night Vision -toiminnon, joka takaa näkyvyyden myös hämärissä olosuhteissa.

Laitteen kuva striimautuu suoraan käyttäjän älylaitteeseen sekä tallentaa 48 tuntia videokuvaa, eli tarvittaessa kodin liikkeitä voi seurata kaksi vuorokautta taaksepäin. Saatavilla on myös Premium Plan (7,95 dollaria kuukaudessa), jolloin kodin turvakamera tallentaa tietoa 30 päivän ajalta.

Pyöreälinjaisen ja puuta materiaalinaan käyttävä Home sulautuu kotiin hyvin jopa sisustuselementtinä sekä on Withingsin mukaan ensimmäinen laite, joka striimaa kuvan suoraan Apple TV:n. Tämän lisäksi videokuvaa pääsee seuraamaan älypuhelimella, taulutietokoneella ja Apple Watchilla.

Ensimmäisen muutaman päivän aikana Home oppii kodin olosuhteet ja minkälaisia valoja ja ääni kodissa kuuluu normaalisti. Kun jotain näistä epätavallista tapahtuu, ilmoittaa Withings Home tästä käyttäjälle, mutta ei lähetä jatkuvia ilmoituksia puhelimeen, koska se tuntee kodin normaalit äänet ja valot.

Withings Aura

Tithings Aura

Aura kuuluu samaan kategoriaan Philips Wake Up Light -valon kanssa. Toisin sanoen se on niin sanottu älykäs herätyskello, joka herättää nukkujan simuloimalla Auringonvaloa ja takaamalla näin miellyttävän aamuherätyksen pimeään vuodenaikaan, kun luonnonvaloa ei ole saatavilla. Mukaan tarvitaan totta kai myös ääntä ja niinpä valmistaja on integroinut Auran musiikkipalvelu Spotifyn kanssa. Näin käyttäjä voi herätä joka aamu virkeänä ”Auringonvaloon” ja omaan lempimusiikkiin,

Hintaa kokonaisuudella on 189,95 euroa.

Withings Smart Body Analyzer -vaaka ja Thermo-lämpömittari

Withings Scale ja Thermo

Ranskalaisyhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat myös noin 150 euron hintainen vaaka ja sata euroa kustantava kuumemittari. Pelkän painon sijaan Withings älyvaaka mittaa käyttäjältään painoindeksin, rasvaprosentin ja sykkeen. Näiden lisäksi vaaka ilmoittaa huoneen ilmanlaadun sekä kertoo käyttäjälleen päivittäiset säätiedot.

Thermo on Withingsin kuumemittari, jota yhtiö kuvailee HotSpotSensor-teknologian ansiosta vallankumoukselliseksi. 16 infrapunasensorin avulla Thermo löytää käyttäjänsä lämpimimmän kohdan kehosta ja antaa kahdessa sekunnissa äärimmäisen tarkan lukeman käyttäjän sen hetkisestä lämpötilasta. Muiden tuotteiden tavoin Thermo integroituu älypuhelimessa olevaan sovellukseen, josta lämpötilan kehittymistä voi seurata vaivattomasti.

Withings Blood Pressure Monitor

Withings Blood Pressure

Sydän ja verenpainetaudit ovat kasvava ongelma niin Suomessa kuin maailmallakin. Niinpä Withings tarjoaa 129,95 euron hintaisen verenpainemittarin, joka mahdollistaa erittäin tarkan verenpaineen ja sykkeen mittaamisen kotona. Mittari toimii neljällä AAA-paristolla ja on yhteensopiva sekä Android- että iOS-alustaan pohjautuvien laitteiden kanssa.

Sairauden seurantaa Withingsin mittari helpottaa luonnollisesti siinä mielessä, että se tallentaa tulokset automaattisesti Health Mate -älypuhelinsovellukseen. Näin käyttäjän ei tarvitse enää merkkailla lukemia ylös perinteisesti paperille. Lisäksi tuloksia verrataan automaattisesti National Health -instituutin standardeihin, joka auttaa lukemien ymmärtämisessä.

Withings, virallinen verkkosivusto