MODE: Googlen rannekemekanismi Android Wear -kelloille

Google on julkaissut huhtikuun lopulla oman rannekekokoelmansa Android Wear -älykelloille. Se ei ole kuitenkaan itse pääuutinen, vaan se, että yhtiö lanseerasi samalla uuden rannekkeiden vaihtomekanismin, joka kulkee nimellä MODE ja on vapaasti kaikkien käytettävissä. Googlelta löytyy valmiit ohjeet rannekkeiden luomiseen, joita voi pyytää yhtiöltä suoraan sähköpostilla osoitteesta: wearMODE@google.com. Google mitä todennäköisimmin toivoo MODE:sta standardia Android Wear -kellojen rannekkeisiin, jotta älykelloissa päästäisiin eroon valmistajien omista ”virityksistä”.


MODE-rannekkeet kiinnitetään ja irrotetaan kätevällä liukupainikkeella, johon ei vaadita minkäänlaisia apuvälineitä. Niinpä tyylistä toiseen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Googlen oma mallisto koostuu 10 nahkaisesta hihnasta, joiden värit ovat musta, ruskea, tan, harmaa, indigo, vihreä, ruby, valkoinen, hopea ja kulta. Tarjolla on myös kuusi silikonista ranneketta, jotka ovat saatavilla väreissä: Fluro Yellow, Fluro Red, Mint, harmaa, musta ja valkoinen. Kaikista löytyy neljä eri kokoa, jotka ovat 16, 18, 20 ja 22 millimetriä.


Googlen ajatus yhtenäisestä rannekemekanismista Android Wear -kelloille on loistava idea. Toivottavasti Samsungin ja LG:n kaltaiset yhtiöt ja lisävarusteiden valmistajat ottavat sen käyttöön ja hylkäävät omat mekanisminsa. Näin käyttäjä voisi tulevaisuudessa huoletta osaa älykellon miltä tahansa valmistajalta ja olla varma, että aikaisemmin ostetut rannekkeet ovat yhteensopivia uuden kellon kanssa.