Edullisemmin taksilla: Vedia Taxi -mobiilisovellus yhdistää kimppakyytiläiset

Androidille on tuotu saataville uusi sovellus, joka pyrkii tekemään taksin käyttämisestä edullisempaa. Ideana on, Vedia Taxi -sovellus yhdistää samaan suuntaan matkustavat henkilöt kimpoiksi, jolloin kunkin matkustajan osuus maksusta pienenee. Kimpan voi muodostaa tuttujen tai toisilleen ennestään tuntemattomien kesken. Näin matkustuskuluissa voi säästää mobiisovelluksen valmistajan Vediafi Oy:n mukaan jopa 65 prosenttia.

Halvemmat taksimaksut kiinnostavat suomalaisia. Uutta sovellusta ladataan nyt innokkaasti. Viime viikonlopun aikana uusia latauksia tuli satoja”, kertoo Vediafi Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lankinen.

Sovellus huolehtii älykkäästi matkan kustannuksista. Viimeisenä pois taksista jäävä maksaa koko matkan, mutta saa muiden osuudet automaattisesti tililleen. Sovellus laskee muiden maksuosuudet, jotka siirtyvät matkan maksaneen tilille. Tämän mahdollistaa se, että sovellukseen syötetään asennettaessa omat luottokortti- ja tilitiedot.

Taksi Helsingin keskustasta Espoon Tapiolaan maksaa normaalisti noin 25 euroa. Kun taksimatkan jakaa Vedia taxi sovelluksella kaksi henkilöä”, niin matkan hinnaksi tulee kummallekin noin 13 euroa, kertoo Lankinen.

Vedia Taxi sisältää myös kyytivahdin käyttäjän asettamilla ehdoilla: ”Käyttäjä asettaa lähtö- ja päätepisteet sopivaan kimppaan ja määrittää, koska kimpalle olisi tarvetta. Sovellus katsoo käyttäjän sijainnin kerran tunnissa ja ehdottaa sopivia kyytejä”, kertoo Lankinen.

Parhaimmillaan sovelluksesta on hyötyä tilanteissa, joissa samasta paikasta on lähdössä samaan aikaan useita ihmisiä. Esimerkkeinä satamat, erilaiset konsertit ja muut yleisötapahtumat tai junien pääteasemat.

Vedia taxi on hyvä esimerkki liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esittämän Liikennekaari-hankkeen tavoitteiden mukaisesta toiminnasta, jossa pystytään yhdistämään eri liikennemuotoja, edistämään yrittäjyyttä sekä varmistamaan aito digiloikka liikenteen palveluissa”, muistuttaa Lankinen.

Uutta sovellusta kehuu myös Taksiliitto, jolta löytyy oma Valopilkku sovellus (Android, iOS, Windows). Liiton mukaan Vedia Taxi säästää ympäristöä ja on hyvä esimerkki lailliseen toimintaan pohjautuvasta jakamistaloudesta, joka on yksi nouseva kulutustrendi tällä hetkellä.

Toistaiseksi Vedia Taxi tukee ainostaan Android-pohjaisia älypuhelimia. Kesän aikana siitä on kuitenkin tulossa myös iOS-yhteensopiva versio, jolloin myös iPhone-käyttäjät pääsevät hyötymään kimppakyydeistä.

Lataa Vedia Taxi -sovellus Androidille Google Play -kaupasta.

Vedia, Vedia Taxi -kotisivu