Elisa toi OnePlus 2 ja X-älypuhelimet myyntiin Suomessa

Teleoperaattori Elisa on tuonut kiinalaisen vuonna 2013 perustetun älypuhelimia valmistavan OnePlus-yhtiön tuotteet myyntiin Suomessa. Kiinalaisvalmistajan tuotteita pystyi pitkään ostamaan ainoastaan niihin oikeutetuilla kutsuilla, joka oli strateginen ratkaisu. Sillä pyrittiin minimoimaan riskit ja estämään se, että varastoihin päätyisi ”lepäämään” kasa tuotteita, joille ei lopulta löytyisikään ostajia. Kuluneen vuoden aikana yhtiö on pyristellyt hyvin eroon kutsusysteemistään ja niinpä valmistajan tuoreimmat älypuhelimet, OnPlus 2 sekä OnePlus X, ovat vapaasti kaikkien ostettavissa kiinalaisvalmistajan omasta verkkokaupasta.

Nyt OnePlussan älypuhelimien saatavuus ja hankinta erityisesti Suomessa helpottuu, kun sekä OnePlus 2 että OnePlus X saapuivat ostettavaksi jokaiseen teleyhtiön myyntikanavaan, eli kivijalkamyymälöihin, verkkokauppaa sekä asiakaspalveluun. Kyseessä on siinä mielessä merkittävä asia, sillä Euroopan tasolla Elisa on ensimmäinen jälleenmyyjä, joka kiinalaisvalmistajan laitteet valikoimiinsa sai.

Olemme iloisia voidessamme tuoda OnePlus-puhelimet ensimmäisenä Euroopassa myyntiin Elisan asiakkaille”, kertoo puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki Elisalta.


Yhteistyötä Elisan kanssa OnePlus juhlistaa vapaamuotoisella tapahtumalla, joka järjestetään ylihuomenna, eli sunnuntaina kello 18.00 alkaen olutravintola Villi Wäinössä. Paikkoja tilaisuuteen ei valitettavasti ole enää jäljellä, joka ei ole yllättävää, sillä kutsuja tapahtumaan oli mahdollista pyytää OnePlussalta täysi avoimesti.

Tärkeintä yhteistyössä on tavallisten kuluttajien kannalta luonnollisestikin se, että nyt asiakkaat pääsevät tutustumaan laitteisiin vapaasti myymälöissä ja ottamaan niihin tuntumaa ennen lopullista ostopäätöstä. Aikaisemmin asiakkaat ovat joutuneet tyytymään kuvien ja videoiden katseluun verkossa sekä artikkeleiden lukemiseen.

OnePlus on jo aiemmalla hyvin rajoitetulla jakelullaan onnistunut hankkimaan lyhyessä ajassa merkittävän käyttäjämäärän asiakkaidemme keskuudessa. Elisan verkossa on jo tuhansia OnePlus-käyttäjiä. Laitteen hankinnan nyt ratkaisevasti helpottuessa uskomme määrän kasvavan huomattavasti. Uskomme OnePlussan nousevan yhdeksi merkittävimmistä haastajista nykyisille suosituimmille merkeille”, Virkki jatkaa.

Kiinalaisvalmistajan lippulaivatuote, OnePlus 2, rakentuu kestävästä alumiini-magnesiumseoksesta valmistetun rungon varaan, jonka ilmettä voi muuttaa vaihdettavilla StyleSwap-kuorilla, joita löytyy eri materiaaleissa, kuten muun muassa Kevlar ja bambu. Tärkeimmät ominaisuudet ovat tuki kotimaisille 4G LTE -verkkotaajuuksille, 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin LCD-kosketusnäyttö, 64-bittinen Snapdragon 810 -siru, neljä gigatavua käyttömuistia, 64 gigatavua tallennustilaa, kaksi SIM-korttipaikkaa, 13 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaimella sekä laser-tarkennuksella, viiden megapikselin etukamera ja USB-Type-C-portti. Hintaa OnePlus 2:lla on Elisan kautta hankittuna 345 euroa.

Esimerkiksi OnePlus 2 -puhelimen hintalaatu-suhde on loistava. Rahalle saa paljon todellista vastinetta. Uskomme puhelimien kiinnostavan muun muassa yrittäjiä”, sanoo yritysasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.


Edullisempi, kompaktimpi ja erityisesti muotoiluja sekä visuaalista ilmettä painottava X-malli kustantaa Elisalla 269 euroa. Sen keskeisimmät ominaisuudet ovat lasisten etu- ja takapintojen lisäksi viiden tuuman 1920 x 1080 resoluution OLED-kosketusnäyttö, Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, 13 megapikselin takakamera, kahdeksan megapikselin etukamera, 4G LTE -yhteydet ja kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen mukautuu tarvittaessa muistikorttipaikaksi).

Molemmat mallit perustuvat puhdasta Androidia mukailevaan OnePlussan omaan Oxygen OS -käyttöjärjestelmään. Pohjana toimii Android 5.1, mutta päivitys uudempaan Android 6.0 Marshmallow -versioon on tuloillaan ja esimerkiksi OnePlus 2:n osalta beta-version voi jo ladata puhelimeensa.

Haluamme tarjota asiakkaillemme ensiluokkaisia tuotteita sekä parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Elisan kanssa”, sanoo OnePlussan Euroopan markkinointijohtaja David Sanmartin.