Huawei Honor V8: suuri näyttö ja kaksi kameraa

Teknologiajätti Huawei on esitellyt markkinoille uuden V8-mallimerkintää kantavan älypuhelimen, joka kuuluu Honor-mallisarjaan. Uutuus suuntaa toistaiseksi ainakin Kiinan markkinoille ja toistaiseksi ei ole tietoa siitä, nähdäänkö Honor V8 mahdollisesti aikanaan esimerkiksi suomalaisten jälleenmyyjien valikoimissa. Kiinassa uutukainen saapuu myyntiin 17. toukokuuta.

Honor V8 on keskihintaluokkaan sijoittuva Android 6.0 Marshmallow -pohjainen älypuhelin, jossa on suuri 5,7 tuuman kosketusnäyttö. Mallista riippuen IPS-paneelin tarkkuus on 1920 x 1080 (Full HD) tai 2560 x 1440 (QHD) pikseliä. Kyseessä on itse asiassa Huawein ensimmäinen puhelin, jonka saa näytöllä, jossa resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä. Näyttöä suojaa aavistuksen kaareva niin kutsuttu 2.5D-lasi ja sen yläpuolella sijaitsee kahdeksan megapikselin kamera laajakuvalinssillä sekä f/2.4-aukolla.


Metallirakenteisen puhelimen takana on kaksi 12 megapikselin kameraa, jotka on kasattu kuudesta linssielementistä sekä tarjoavat f/2.2-aukon ja laser-tarkennuksen. Kiinalaisvalmistaja vaikuttaisi puskevan kaksoiskameraa älypuhelimiinsa tosissaan, sillä uudesta Huawei P9 -lippulaivasta löytyy myös kaksi kameraa. P9:n kamerakokonaisuuden kehityksessä on ollut mukana pitkän historian kameramarkkinoilla omaava Leica. Sormenjälkilukija sijaitsee Honor V8:ssa takana.

Puhelimelle tehoa antaa Full HD -mallissa 2,3 gigahertsin Kirin 950– ja QHD-variantissa tehokkaampi 2,5 gigahertsin Kirin 955 -järjestelmäpiiri Molemmat mallit sisältävät RAM-käyttömuistia neljän gigatavun verran, joten kiinalaisvalmistajan oman EMUI 4.1 -käyttöliittymän voisi olettaa toimivan laitteessa erittäin mallikkaasti.

Honor V8:n teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat myös LTE, WiFi, Bluetooth 4.2, GPS, USB Type-C -liitäntä ja 3500 milliampeeritunnin akku. Kokonaisuutta täydentää SIM-telakka, joka ”syö” kahden SIM-kortin lisäksi vaihtoehtoisesti yhden muistikortin sekä yhden SIM:n. Laitteen värivaihtoehtoihin kuuluvat ceramic white -valkoinen, platinum silver -hopea, rose gold -ruusukulta, champagne gold -kulta, ice silver -hopea sekä harmaa.


Uuden Honor V8:n saa kaikkiaan kolmena eri versiona, jotka ovat hintoineen seuraavat:

  • Full HD -näyttö ja 32 gigatavua tallennustilaa (2299 yuania, noin 310 euroa)
  • Full HD -näyttö ja 64 gigatavua tallennustilaa (2499 yuania, noin 338 euroa)
  • QHD-näyttö ja 64 gigatavua tallennustilaa (2799 yuania, noin 378 euroa)

————————————————-

1 kommentti

  1. Onko tietoo mistä saa ostaa honor v8 qhd 125gb suomesta

Kommentointi on suljettu!