Huawei P8 Liten Android 6.0 Marshmallow -päivitykset käyntiin Euroopassa

Löytyykö käytöstäsi kiinalaisen Huawein P8 Lite -älypuhelin? Kyseisen puhelimen omistajille on tarjota iloisia uutisia, sillä laitteen ohjelmisto on saamassa merkittävän loikan uudempaan Android-versioon. Nykyinen Android 5.0 Lollipop päivittyy nimittäin suoraan 5.1-version yli uuteen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmäversioon. Itse asiassa puolentoista gigatavun kokoisen päivityksen jakelu loppukäyttäjille on jo käynnistetty ainakin Saksassa ja Puolassa. Euroopan osalta tilanne päivityksen osalta vaikuttaa siis lupaavalta ja todennäköisesti sen saapumista suomalaisten kuluttajien laitteisiin ei jouduta enää odottamaan pitkään.

Huawei P8 Liten päivittyminen Android 6.0:aan pidentää puhelimen elinkaarta huomattavasti. Se tuo mukanaan kiinalaisvalmistajan omasta käyttöliittymästä uuden EMUI 4 -version ja sisältää tietenkin kaikki Marshmallow:n tärkeimmät parannukset. Näihin lukeutuvat muun muassa sellaiset ominaisuudet, kuten Google Now on Tap sekä Doze. Näistä Google Now on Tap mahdollistaa ruudun sisällön analysoimisen ja Google-haun suorittamisen sen perusteella yhdellä napin painalluksella. Doze puolestaan liittyy virrankulutukseen ja sen optimoimiseen. Se vähentää selvästi laitteiden virrankulutusta valmiustilassa minimoimalla taustatoiminnot. Kaikki tapahtuu automaattisesti, sillä Doze aktivoituu, kun laite on ollut määrätyn ajan käyttämättömänä: ruutu kiinni, laite paikallaan (sensorit) jne.

P8 Lite rakentuu viiden tuuman 1280 x 720 pikselin IPS-kosketusnäytön ympärille. Sydämenä sykkii HiSilicon Kirin 620 -järjestelmäpiiri (Octa-core 1.2 GHz Cortex-A53), kaksi gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, 13 megapikselin takakamera ja viiden megapikselin etukamera ja kahden SIM-korttipaikan telakka, joista toiseen paikkaan voidaan tarvittaessa sovittaa myös microSD-muistikortti tallennustilan laajentamiseksi.

GSM Arena, Huawei P8 Lite receives Android 6.0 Marshmallow in Europe