Huawein lippulaivamallisto täydentyy P9 Lite- ja P9 Plus -puhelimilla

Kiinalaisen Huawein lippulaivamallisto älypuhelinten osalta täydentyy kesän aikana, kun yhtiö on virallistanut tuovansa Suomen markkinoille huhtikuussa yhdessä Huawei P9 -lippulaivan kanssa julkistetut P9 Lite– ja P9 Plus -variantit. Uutuuksista P9 Liten suositushinta on 329 euroa sekä Huawei Watch -älykellon kanssa tarjouspakettiin nivotun P9 Plussan 799 euroa. Kalliimman P9 Plussan ennakkomyynti on jo käynnissä ja sen toimitukset Suomessa on tarkoitus aloittaa kesäkuun aikana. P9 Lite nähdään kaupoissa puolestaan jo toukokuun aikana.

Huawei P9 on meidän tämän vuoden merkittävin puhelinlanseeraus. Haluamme tarjota kuluttajille laajan valikoiman mistä valita omaan käyttöön sopiva laite. P9-sarjan puhelimet jakavat saman tyylikkään muotokielen, eroja löytyy muun muassa näytön koossa sekä muistissa”, summaa Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom.

Siinä missä Huawei P9 tarjoaa 5,2-tuumaisen 1920 x 1080 pikselin IPS-kosketusnäytön, loistaa P9 plussassa 5,5 tuuman paneeli, jonka resoluutio on säilynyt ennallaan, mutta sen takana oleva teknologia vaihtunut AMOLED:iin. Lisäksi näyttö tukee Applen iPhone 6s:stä tuttua paineen tunnistusta. Kokonaisuus on brändätty Press Touch -näytöksi.

Huawei P9 Plus on suunnattu heavykäyttäjille, siinä on muun muassa paineen tunnistava Press Touch -näyttö sekä 64 gigaa tallennustilaa. Olemme ennakkomyynti varten toteuttaneet jälleenmyyjien kanssa edelläkävijöitä varmasti houkuttelevan Huawei P9 Plus sekä Huawei Watch -älylaitepaketin. P9 Lite on puolestaan hinta-laatusuhteeltaan tyylikäs kokonaisuus niille, jotka hakevat laatua edullisempaan hintaluokkaan”, jatka Engblom.

Muilta osin P9 Plus vastaa pitkälti esikuvaansa, vaikka näytön lisäksi löytyy muutama muukin parannus. Keskeisimmät ominaisuudet ovat HiSilicon Kirin 955 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia (P9:ssä 3GB:tä), 64 gigatavua tallennustilaa (P9:ssä Suomessa myytävässä versiossa 32 gigatavua), Leican kanssa yhteistyössä rakennettu kaksi 12 megapikselin takakameraa f/2.2-aukolla (ensimmäinen perinteinen RGB-sensori ja toinen mustavalkoinen) kahdeksan megapikselin etukamera f/1.9-optiikalla ja 3400mAh:n akku (P9:ssä 3000mAn akku).

P9 Plussassa on P9:n tyyliin Huawein kolmen vuoden takuu kolmen kuukauden näyttökorjaustakuulla ja kolmen kuukauden vaihtotakuulla.


Edullisempi P9 Lite sisältää P9:n tavoin 5,2 tuuman 1920 x 1080 resoluution kosketusnäyttön, joka perustuu IPS-teknologiaan. Järjestelmäpiiri on vaihtunut HiSilicon Kirin 650 -malliin, jonka tukena on kolme gigatavua käyttömuistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Takakameran osalta toinen kameroista on karsittu pois ja mukana on yksi 13 megapikselin kamera f/2.0-optiikalla. Etupaneelissa on kahdeksan megapikselin kamera.

Jokaisesta Huawei P9 -sarjan puhelimesta löytyy lisäksi taakse integroitu sormenjälkilukija, jota voidaan käyttää myös pikatoimintoihin. Kolmikko perustuu Android 6.0 Marhsmallow -käyttöjärjestelmään ja EMUI 4.1 -käyttöliittymään sekä tarjoavat USB Type-C -portin Lite-varianti poisluettuna sekä niin sanotun hybridi-SIM-telakan, jossa on mahdollista käyttää joko kahta SIM-korttia ja tai yhtä SIM:iä sekä yhtä microSD-muistikorttia. Kaiken tämän lisäksi kaikissa on erillinen LED-salama etukameralle ja LED-kaksoissalama takakameralle P9 Liteä lukuun ottamatta.