iPhone 7:n takaosa kuvassa?

Kesän on vasta lähdössä käyntiin, mutta huhut Applen seuraavan lippulaivapuhelimen ympärillä käyvät jo kuumina. Huhuja laitteesta on pyörinyt verkossa jo viikkoja ja allekirjoittanutkin on uutisoinut jo yhdestä kuvavuodosta nyt nähtävää kuvaa aikaisemmin. Tuolloin kuvissa nähtiin kahdella kameralla varustettu versio, mutta muutoin hyvin paljon nyt nähtävää puhelinta muistuttava laite. Applen on arveltu varustavan iPhone 7 Plus -mallin kahdella kameralla ja pienemmän iPhone 7:n yhdellä.

Tuoreen kuvan perusteella iPhone 7 -mallisto keskittyisi erityisesti kameraan. Nyt nähtävässä kuvassa iPhone 7:n kameran linssi näyttää nimittäin varsin suurelta. Näin ollen käyttäjä ei joutuisi ostamaan suurempaa iPhone 7 Plussaa päästäkseen nauttimaan paremmasta kamerasta, vaikka kahta kameraa pienemmässä versiossa ei nähtäisikään.

Aikaisemmasta kuvasta nyt nähtävä laite poikkeaa myös siinä, että alhaalta puuttuu kolme ”pistettä”. Kyseiset pisteet muodostavat iPad Pro -tableteista tutun Smart Connector -liitännän, jonka kautta kulkee data sekä virta. Tämä mahdollistaa uudenlaiset lisävarusteet. Ehkä myös Smart Connector jää suuremman iPhone 7 Plussan yksinoikeudeksi?

Jos tähän mennessä nähdyt kuvat ovat edes lähelläkään totuutta, ei iPhone 7 tulisi yllättäen tarjoamaan juurikaan uudistusta rakenteeseen. Lähinnä ”antenniviivojen” paikkaa on muutettu, jotta ne eivät olisi esillä yhtä selkeästi kuin nykyisissä malleissa. Allekirjoittanut uskoo kaiken tämän viittaavan siihen, että Applella on kenties jotain suurempaa tekeillä rakenteen, muotoilun ja materiaalien suhteen, mutta kokonaisuus ei ole vielä valmis seuraavaan sukupolveen.

Kuvan alkuperäinen lähde on kiinalainen Weibo-palvelu, jonka kautta on vuosien aikana vuotanut verkkoon useita aitoja kuvia tulevista laitteista. Siitäkin huolimatta nyt nähtävään kuvaan kannattaa edelleen suhtautua varauksella.

Phone Arena, Is this our first proper look at the Apple iPhone 7?