Pebble 2 -älykello julki

Älykellojen pioneeri, Pebble, on julkaissut markkinoille virallisen seuraajan vuonna 2012 esitellylle Pebble-älykellolle. Uutuus on nimetty yksinkertaisesti Pebble 2:ksi ja se tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin edeltäjänsäkin, mutta kompaktimmassa koossa sekä lisäten mukaan teknologioita, jotka parantavat kellon hyvinvointiominaisuuksia. Kuten yhtiö toimi ensimmäisen älykellonsa kanssa, hakee se jälleen pääomaa tuotteelleen joukkorahoituksen kautta, jossa se näyttää onnistuneen jälleen kerran. Pebble on nimittäin saanut kansa jälleen liikkeelle ja tavoitteena ollut miljoonan dollarin rahoitus on ylitetty jo tähän mennessä kymmenkertaisesti, eli kasassa on jo yli 10 000 000 dollaria. Näin Pebble saa jälleen markkinoille uuden älykellon, tai oikeastaan kaksi, sillä yhtiö esitteli samalla Pebble Time 2 -kellon.

Uusi Pebble 2 säilyttää edeltäjänsä mustavalkoisen e-paper-näytön, jonka resoluutio on 144 x 168 pikseliä ja kooltaan 1,26 tuumaa (alkuperäisessä näytön koko 1,25″). Kyseessä on niin sanottu Always-on-näyttö, joka on aina päällä ja on parhaimmillaan kirkkaissa olosuhteissa, sillä se käyttää hyväkseen ympäristön valoa. Mukana on totta kai myös taustavalaistus, joka mahdollistaa kellon käyttämisen myös hämärissä olosuhteissa.

Kooltaan Pebble 2 on edeltäjäänsä pienempi, ohuempi sekä kevyempi. Siinä missä Pebble on kooltaan 52 x 36 x 11,5 millimetriä ja painaa 38 grammaa, on Pebble 2:n vastaavat lukemat 39,5 x 30,2 x 9,8 mm ja 31,7 g. Kello rakentuu polykarbonaatista valmistetun rungon varaan sekä tarjoaa edeltäjänsä tavoin silikonisen rannekkeen. Kellonsa värivaihtoehtoja Pebble on laajentanut ja uutuus on saatavilla Flame-punaisena, Aqua-vihreänä, mustana, valkoisena sekä limenä. Alkuperäinen Pebblen väreihin kuuluivat ainoastaan punainen ja musta.

Teknisesti tärkein uudistus on aivan ehdottomasti sykemittari, jonka ansiosta uutuudella pystyy mittaamaan huomattavasti tarkemmin muun muassa urheilusuorituksia. Pebble 2 osaa jopa mitata automaattisesti kun käyttäjä on kävelyllä tai juoksulenkillä. Lisäksi kellon mittaa automaattisesti unta ja kertoo aamulla, kuinka paljon Pebble 2:n omistaja on nukkunut syvää unta. Se osaa lisäksi herättää käyttäjänsä ”älykkäästi”, niin että aamu alkaisi virkeänä ja energisenä.

Kellon sydämenä on edeltäjän ARM Cortex M3 -suoritinta tehokkaampi ARM Cortex M4 -suoritin. Koska Pebble 2 ei tarjoa kosketusnäyttöä, turvautuu se edelleen neljään näppäimeen, joista kolme on laitteen oikeassa ja yksi vasemmassa laidassa.

Ohjelmiston pohjana on Timeline, jota voidaan selata eteen- ja taaksepäin. Se kertoo käyttäjälle tulevat ja menneet tapahtumat, säätiedot ja niin edelleen. Mukana on kätevä One-Click Action -ominaisuus, jolla käyttäjä pääsee yhdellä napin painalluksella haluttuun toimintoon. Pakettiin kuuluu myös mikrofoni, jota voidaan käyttää esimerkiksi muistioiden tekemiseen ja viestien vastaamiseen. Sykemittarin myötä kokonaisuutta täydentää Health-sovellus, joka näyttää kellossa esimerkiksi askeleet, kulutetut kalorit ja leposykkeen. Tarkemmin tietoja pääsee selaamaan älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta, jonka lisäksi tiedot voidaan synkoronoida myös Apple HealtKitin ja Google Fitin kanssa.

Uusi Pebble 2 kustantaa Kickstarterin kautta hankittuna 99 dollaria. Kello on yhteensopiva iPhone– ja Android-laitteiden kanssa. Sen toimituksien luvataan käynnistyvät syyskuussa. Virallisesti myyntiin saapuessaan sen suositushinta on 129 dollaria.