OnePlus 2 sai vihdoin Android 6.0 Marshmallow -päivityksen

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja, OnePlus, on vihdoin saanut valmiiksi Android 6.0 Marshmallow -päivityksen nykyiselle OnePlus 2 -lippulaivalleen. Beta-versio on ollut jo tovin käyttäjien testattavissa, mutta nyt jakoon on vihdoin saatu virallinen päivitys. Yhtiön eilen julkaistun tiedotteen mukaan uuden ohjelmiston pitäisi olla kaikkien käyttäjien saatavilla 48 tunnin sisällä, sillä sen jakelu toimitetaan porrastetusti.

Kyseessä on siis päivitys, jonka tunnetaan nimellä OxygenOS 3.0.2. Se on kiinalaisvalmistajan oma versio Androidista, joka kunnioittaa Googlen näkemystä käyttöjärjestelmästä, eikä koske juurikaan käyttöliittymän ulkoiseen olemukseen. Suurimmat muutokset löytyvät asetuksista, josta löytyy uusia valintoja oman laitteen muokkaamiseen. Lisäksi kotinäkymän ensimmäisenä sivuna ei olekaan Google Now, vaan OnePlussan oma Shelf-näkymä, joka kokoaa yhteen muun muassa käytetyimmät sovellukset ja kontaktit.

Oxygen OS 3.0.2 -päivitys sisältää luonnollisesti paljon uudistuksia, bugikorjauksia ja parannuksia suorituskykyyn. Se tuo mukanaan Android 6.0.1 -käyttöjärjestelmän, joka parantaa muun muassa laitteiden akkukestoa valmiustilassa. Lisäksi se tekee merkittäviä muutoksia sovellusten käyttöoikeuksiin. Aikaisemmin käyttäjä antoi sovelluksille luvan käyttää esimerkiksi kameraa, mikrofonia ja kuvia sovelluksen asennuksen yhteydessä. Marshmallow:ssa käyttäjä antaa oikeuden sovelluksen käyttää tiettyä toimintoa vasta siinä vaiheessa, kun ohjelma kyseistä ominaisuutta tarvitsee. Toisin sanoen homma hoidetaan nyt samalla tyylillä kuin Applen iOS-mobiilialustalla.

Aina ennen suuren päivityksen asentamista on järkevää tehdä varmuuskopio tärkeistä tiedoista, kuten kuvista. Uuden päivityksen ei pitäisi poistaa mitään laitteen tietoja, mutta sormenjäljet käyttäjä joutuu puhelimeensa tallentamaan uudelleen. Jotain voi kuitenkin aina mennä pieleen ja siksi varmuuskopiointi on tärkeää.

Puhelin ilmoittaa uudesta päivityksestä automaattisesti, mutta sen saatavuuden voi tarkistaa myös manuaalisesti: Asetukset -> Järjestelmäpäivitykset.


OxygenOS 3.0.2:n tärkeimmät uudistukset:

 • Android 6.0.1 Marshmallow upgrade
 • Enhanced Doze mode for better battery life
 • System wide performance improvements
 • Improved fingerprint sensor performance and recognition
 • New OnePlus Camera UI and AF optimization
 • MaxxAudio and Tuner have been removed. We have integrated with Dirac HD Sound technology for the speaker so you get a great experience without the knobs and dials
 • Shelf UX has been improved. You can now long press to edit a board
 • You can now lock apps in recents so they won’t be cleared away. We’ve also added clear process in addition to clear-all for those of you who want a better control of background processes
 • Network operator selection will now stick to your choice so you don’t accidentally roam onto unintended networks
 • Swiftkey update to 6.3.3

Lähteet:

3 kommenttia

 1. Onko muuten havaintoja näiden päivitysten vaikutuksesta akun kestoon? Itse huomasin omassa 1+2 puhelimessani selvän heikennyksen akun kestoon tämän päivityksen jälkeen.

  1. Monet ovat kommentoineet samaa OnePlus 3:n/3T:n kohdalla, mutta Android 7.0 Nougat -päivityksen kanssa… Ilmeisesti OnePlussalla on vähän ongelmia pitää akun kuluminen aisoissa, kun luuriin pukataan uusi Android-versio.

   1. Aijai…pientä parannusta olen huomaavinani, kun vaihdoin themeksi vaihtoehdon ”dark”.

Kommentointi on suljettu!