Pieni ja kevyt Pebble Core on monipuolinen fitness-laite 3G- ja GPS-yhteyksien ansiosta

Pebble 2 -älykellon lisäksi yhtiön tuorein Kickstarter-joukkorahoituskampanja sisältää uuden ja erittäin mielenkiintoisen sekä monipuolisen laitteen, joka tottelee nimeä Core. Pebble Coren sisältä löytyy täysiverinen Android 5.0 -käyttöjärjestelmä, vaikka itse laitteessa ei ole edes näyttöä. Android-alustan ansiosta Pebble Coren ominaisuudet ovat muokattavissa, joka tekee siitä asiaan perehtyneille käyttäjille mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Perustaltaan Pebble Core on tehty aktiivisille liikkujille, jonka voi kiinnittää esimerkiksi avaimiin, reppuun, laukkuun tai laittaa sellaisenaan taskuun. Toisin kuin yhtiön kellot se tuo käyttäjälleen huomattavasti lisää vapauksia, sillä mukana on WiFi-, 3G- ja GPS-yhteydet. Maailmalla monet ovat kuvailleet Pebble Corea uudeksi iPod shuffleksi, jonka neljän gigatavun sisäiseen muistiin on mahdollista tallentaa musiikkia. Tämän lisäksi käyttäjä voi suoratoistaa musiikkia Spotifysta, jos Coreen on asennettuna datayhteydellä varustettu SIM-kortti.

Pebble Core on suunniteltu erityisesti lenkkeilijöille, jonka ajatuksena on, että käyttäjän ei tarvitsisi enää kuljettaa mukana älypuhelinta. Siinä on kaksi ohjelmoitavaa painiketta, joita voidaan käyttää käytännössä mihin tarkoitukseen tahansa. Esimerkkeinä Pebble antaa muun muassa hätätekstiviestin lähettämisen paikkatietojen kera, Uberin tilaamisen ja auton oven avaamisen. Oman Health-sovelluksen lisäksi Pebble Core on yhteensopiva muun muassa Runkeeper-, Strava-, Record-, MapMyRun– ja Google Fit -sovelluksien kanssa. Näin käyttäjä voi valita, mitä sovellusta haluaa käyttää Coren tallentamien tietojen synkronoimiseen ja niiden tarkasteluun.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Pebble Coressa on tuki Amazon Alexa -äänioppaalle. Sen avulla käyttäjä pystyy hallitsemaan musiikkisoitinta, kysyä tietoja päivän aktiivisuustasosta, tiedustella säätä ja jopa shoppailla Amazonin verkkokaupassa. Koska Core ei sisällä mikrofoni tai kaiutinta, vaaditaan Alexan käyttöön 3,5 millimetrin kuulokkeet mikrofonilla tai langattomat Bluetooth-kuulokkeet. Luonnollisesti Alexa vaatii toimiakseen myös Internet-yhteyden.

Core voidaan yhdistää tarvittaessa Pebble-älykelloon. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi Internet-yhteyttä käyttäviä sovelluksia ajatellen.


Akkukestoa Pebble lupaa Corelle neljä tuntia, jos käytössä on GPS ja samalla suoratoistetaan musiikkia. Käyttöaika nouseee yhdeksään tuntiin, jos käytössä on GPS ja musiikki toistetaan laitteen sisäisestä muistista. Pelkästään GPS:ää käytettäessä akkukesto on 20 tuntia. Lataaminen onnistuu kuulokeliitännän kautta tai erikseen ostettavan langattoman latausalustan kautta, jonka mukana toimitetaan Coreen liitettävä takaosa langatonta latausta varten.

Pebble Core on saatavilla mustana sekä valkoisena ja se on suojattu vesiroiskeilta. Sen hinta Kickstarterin kautta hankittuna on nopeimmille 69 dollaria (kaikki loppuneet) ja muille 79 dollaria. Toimitukset käynnistyvät Pebble Coren osalta ikävä kyllä vasta tammikuussa 2017, joten lisävarustetta saa odotella tovin. Coren virallinen suositushinta tulee olemaan 99 dollaria.

1 kommentti

  1. Tuo akkukesto pitäisi jotenkin saada laitteessa kuntoon. Tuollainen vitkutin pitäisi olla sellainen jonka voisi sitten ”unohtaa” avaimenperään ainakin nyt muutamaksi aktiiviseksi päiväksi.

Kommentointi on suljettu!