Galaxy S7 Active julki Yhdysvalloissa – tehokas akku ja kestävä rakenne

Elektroniikkavalmistaja Samsung ja teleoperaattori AT&T ovat esitelleet Yhdysvaltojen markkinoille uuden Galaxy S7 -sarjaan kuuluvan puhelimen, joka on Galaxy S7 Active. Puhelin tulee toistaiseksi myyntiin ainoastaan rapakon takana ja yksinoikeudella AT&T:n valikoimiin 10. päivä kesäkuuta. Yhdysvalloille tyypilliseen tapaan laitetta myydään kytkykaupalla ja uutuus on saatavilla ainakin 30 kuukauden AT&T Next -sopimuksella (26,50$/kk) sekä 24 kuukauden AT&T Next Every Year -sopimuksella (33,13$/kk).

Teknisesti uutuus vastaa Yhdysvalloissa myytävää Galaxy S7 -mallia. Suomessa Galaxy S7 -sarja tulee korealaisvalmistajan omalla Exynos 8890 -järjestelmäpiirillä, mutta rapakon takana Samsung käyttää Qualcommin valmistamaa Snapdragon 820 -sirua, joka vauhdittaa siis myös Active-varianttia. Käyttömuistia on neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua. Mukana on muistikorttipaikka.

Kameran osalta ei ole myöskään tehty kompromissejä. Takana komeilee 12 megapikselin kamera (26mm) suurella f/1,7-aukolla, optisella kuvanvakaimella. Kamerasensori on kooltaan 1/2.6″ ja yhden pikselin koko on 1,4 µm. Videokuvaa se tallentaa luonnollisesti 4K-tarkkuudella. Toisin sanoen tälläkin osa-alueella tarjolla on samat ominaisuudet kuin perusmallissakin. Sama koskee myös edessä olevaa viiden megapikselin (22mm) f/1,7-optiikalla varustettua kameraa.

Puhelimessa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä Samsungin omalla käyttöliittymällä. Sitä hallitaan 5,1 tuuman kokoiselta Super AMOLED -ruudulta, jonka resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä. Näytön suojana on Corning Gorilla Glass 4 -lasi.

Galaxy S7 Activen suurimmat muutokset löytyvätkin rakenteen puolelta, kuten arvata saattaa. Se täyttää Galaxy S7:n tavoin IP68-suojaluokituksen, mutta lisäten mukaan myös Yhdysvaltojen puolustusvoimien MIL-STD-810G -sertifikaatin. Nämä yhdistettynä puhelin kestää 30 minuutin upotuksen veteen (1,5m), suuria lämpötilan vaihteluita, ilmankosteuden muutoksia, tärinää ja niin edelleen. Perusmallia parempi suojaus on saavutettu tehostamalla runkoa muun muassa kulmista kumisilla ”pehmusteilla”. Hankalia käyttöolosuhteita ajatellen kaikki näytön alla olevat painikkeet ovat nyt perinteisiä kapasitiivisten hipaisulla toimivien näppäimien sijaan. Uutuus on paksuudeltaan 9,9 millimetriä ja se painaa 185 grammaa, kun Galaxy S7:n vastaavat lukemat ovat 7,9mm ja 152g.

Kuten edellisessäkin Active-mallissa, on mukana vasempaan kylkeen sijoitettu Active-painike. Sitä voidaan käyttää avaamaan Samsungin Activity Zone -sovellus, jonka lisäksi käyttäjä voi ohjelmoida painikkeen toimimaan haluamallaan tavalla.

Galaxy S7:ssä Samsung panosti erityisesti akkukeston parantamiseen, joka oli suorastaan surkea aikaisemmassa sukupolvessa. Se onnistuikin kasvattamaan akkua 450 milliampeeritunnilla 3000mAh:n. Nyt esitellyssä Galaxy S7 Activessa on mukava 4000 milliampeeritunnin akku, joka on 500mAh:ta tehokkaampi kuin edellisen sukupolven Galaxy S6 Active -puhelimessa. Tehokkaalle akulle luvataan 32 tuntia yhtäjaksoista puheaikaa sekä sen pitäisi latautua täyteen alle kahdessa tunnissa. Perusmallin tavoin Active tukee langatonta latausta.

Galaxy S7 Activen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 4G LTE, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Bluetooth 4.2, A-GPS, GLONASS, NFC, FM-Radio ja sormenjälkilukija. Värivaihtoehtoihin kuuluvat Camo Green ja Titanium Gray.

Todennäköisesti uutuutta ei nähdä Suomen markkinoilla. Näin voisi päätellä siitä, ettei Samsung tuonut Galaxy S6 Activea Pohjolan markkinoille. Viimeisin lippulaivasta jalostettu Active-variantti, joka rantautui Suomeen oli Galaxy S5 Active.