Hakkeri toi Androidin iPhoneen kotelon avulla

Mitä, jos voisit yhdistää iPhonen ja Androidin? Olisiko siinä unelmien puhelin? Niin tai näin, on herra nimeltään Nick Lee onnistunut saamaan Android-käyttöjärjestelmän toimimaan Applen iPhonessa. Kyseessä on samainen kaveri, jonka uutisoimme keväällä saaneen emulaattorin avustuksella toimimaan Apple Watchissa Mac OS 7.5.5- ja Windows 95 -käyttöjärjestelmät.

Aivan yksinkertaista Androidin saaminen iPhoneen ei todellakaan ollut. Lee joutui rakentamaan projektia varten erillisen ja varsin paksun kotelon. Miksi? Sen avulla kierretään määrättyjä teknisiä rajoituksia, jotka estävät kolmansien osapuolien koodin ajamisen. Kokonaisuuden rakentamiseen meni kaikkiaan 45 tuntia.

Herran julkaiseman videon perusteella Android toimii iPhone 6:n/6s:n 4,7 tuuman näytöllä kohtalaisen hyvin, mutta ei todellakaan optimaalisesti. iOS:sta Androidiin siirtyminen on myös tehty helpoksi, sillä Googlen mobiilialusta löytyy sovellusvalikosta, josta se voidaan käynnistää. Peruskäyttäjälle ratkaisu ei nykyiseltään ole millään muotoa käytännöllinen, sillä vaadittava kotelo, joka liittyy puhelimen  Lightning-porttiin on todella paksu. Kyseessä on kuitenkin hauska ”proof of concept”.

The Next Web, This mobile developer just created an iPhone case that allows you to run Android