Hintavinkki: Lumia 950 XL nyt vain 399 euroa

Microsoftin tulevaisuus älypuhelinmarkkinoilla on tällä hetkellä melkoinen kysymysmerkki, sillä toukokuussa yhtiö kertoi irtisanovansa lähes 2000 matkapuhelimien parissa toimivaa työntekijää. Jatkossa yhtiö ei itse valmista puhelimiaan, vaan tulee käyttämään alihankkijoita. Lisäksi painopiste tulee olemaan yrityspuolella, jossa arvostetaan laitehallintaa, tietoturvaa sekä Continuum-ominaisuutta, jossa puhelimeen voidaan liittää näyttö, hiiri ja näppäimistö. Näin puhelin toimii lähes tavallisen tietokoneen tavoin ja universaalit sovellukset laajentuvat automaattisesti suuremmalle näytölle.

Merkittävien muutosten myötä Microsoftin nykyisen lippulaivapuhelimen hinta on tippunut lyhyessä ajassa rajusti. Joulukuussa myyntiin saapuneen Lumia 950 XL:n suositushinta oli 699 euroa, mutta nyt laitteen saa esimerkiksi Gigantista 399 eurolla. Se on vähän laitteen ominaisuudet huomioiden.

Windows 10 -alustaan perustuva Lumia 950 XL tarjoaa 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin näytön sekä tehokkaan Snapdragon 810 -sirun, kolme gigatavua käyttömuistia, muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 32 gigatavua sekä 20 megapikselin PureView-kameran Zeiss-optiikalla, viidennen sukupolven optisella kuvanvakaimella, kolmesta LED-valosta muodostuvalla salamalla ja 4K-videokuvauksella. Puhelin käyttää uutta USB Type-C -porttia. Jos sovellusten puute ei ole ongelma, kannattaa Lumia 950 XL:n hankkimista harkita, sillä puhelimen saa nyt todella edulliseen hintaan.