Organika-kotelo: käsin tehty, orgaaninen suojakuori älypuhelimelle

Miten yhdistää luonto ja tekniikka? Kotelon avulla. Näin yrittää ainakin tehdä Organika, joka hakee rahoitusta Kickstarter-projektilleen, jossa ajatuksena on valmistaa älypuhelimelle suojakuori käyttämällä siinä aitoja luonnonmateriaaleja.

Mielenkiintoisessa konseptissa suojakotelot valmistetaan käsin ja niissä hyödynnetään muun muassa kahvia, ruusuja sekä jasmiinia. Aidon luonnonmateriaalin käyttäminen kotelossa tuo mukanaan myös tuoksun, joka on keskeinen osa Organika-koteloita. Esimerkiksi kahvista valmistetussa kuoressa voi haistaa miellyttävän tuoksun, jonka luvataan kestävän vähintään vuoden.

Kokonaan kotelot eivät luonnollisestikaan ole valmistettu ruususta tai kahvista. Niiden takaosa on luonnonmateriaalia ja reunat polyuretaania, joka takaa hyvän pidon ja nousee etupuolella hieman näytön yli, suojaten älypuhelimen arvokasta ruutua.

Nopeimmat saavat Organika-kuoren itselleen 29 dollarilla, jonka jälkeen hinta nousee 34 dollariin. Tarjolla on myös 55 dollarin vaihtoehto, jossa kuoren mukana toimitetaan temperoitu näytön suojalasi. Kokonaisuudessaan projektin tarkoituksena on kerätä rahaa 13 000 dollaria, mutta toistaiseksi kasassa on vasta reilut 2300 dollaria. Jos orgaaninen puhelimen suojakuori kiinnostaa, kannattaa projektia tukea ja varata itselleen kuori neljästä eri vaihtoehdosta: coffee, alpine hay, rose tai jasmine. Suojakuorien toimitukset käynnistyvät syyskuussa.

Organika-kotelot ovat saatavilla muun muassa tuoreimmille iPhone-malleille sekä Samsung Galaxy S5:lle, Galaxy S6:lle, Galaxy S7:lle, LG G3:lle, LG G4:lle, LG G5:lle, HTC M9:lle, HTC M10:lle ja Sony Xperia Z2:lle. Täydellinen lista yhteensopivista laitteista löytyy lähdelinkin takaa.

Kickstarter, Organika Cases – Made From Dried Plants & Leaves