OnePlus 3 julki 6 gigatavun käyttömuistilla – hinta 399 euroa

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja, OnePlus, on esitellyt maailmalle seuraavan sukupolven lippulaivansa. Uusi OnePlus 3 yhdistää jälleen kovan tekniikan edulliseen hintaan, kuten yhtiön aikaisemmatkin lippulaivat. Puhelin saapuu myyntiin valmistajan verkkokkauppaan vielä tänään 399 euron hintaan, joten lähtöhinta on sama kuin OnePlus 2:lla julkistuksen yhteydessä. Tällä kertaa kuluttajien ei kuitenkaan tarvitse odottaa/metsästää kutsua ostaakseen puhelimen, vaan laite on täysin vapaassa myynnissä ja kaikkien saatavilla.

Edeltäjänsä tavoin OnePlus 3 perustuu 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttöön, joka alta löytyy aikaisempaa nopeampi sormenjälkilukija. Näytön In-cell LCD -tekniikka on vaihtunut Optic AMOLED:iin, joka tuottaa aidommat ja voimakkaammat värit, kuin koskaan aikaisemmin. Puhelimessa oleva kaksinkertainen polarisoiva kerros varmistaa parhaan terävyyden, jopa kirkkaassa auringonvalossa, kehuu kiinalaisvalmistaja.

OnePlus 3:n sydämenä on Qualcommin valmistama Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri (Quad Core, Kryo: 2x 2.2 GHz, 2x 1.6 GHz), jonka tukena on hurjat kuusi gigatavua LPDDR4-käyttömuistia. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 Marshmallow -pohjainen OxygenOS. Tallennustilaa löytyy tutut 64 gigatavua (UFS 2.0). Uutuus tukee luonnollisesti 4G LTE -yhteyksiä (cat. 6) sekä Wi-Fi 802.11- (a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.2-, NFC-, GPS-, GLONASS- ja Beidou-yhteyksiä. Puhelimessa on kaksi nano-SIM-paikkaa, mutta muistikortille OnePlus 3 ei tarjoa tilaa.

OnePlus 3

Kuvaaminen uutuudella hoituu 16 megapikselin kameralla (Sony IMX 298), jossa on f/2.0-optiikka, optinen kuvanvakain, 1,12 µm kokoiset pikselit sekä tuki 4K-videokuvaukselle. Selfie-kuvaajia ajatellen OnePlus 3:ssa on panostettu myös etukameraan, joka on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä (Sony IMX 179) ja aukko f/2.0. Pikselien koko etukamerassa on 1.4 µm.

OnePlus 3:ssa on 3000mAh:n akku ja se käyttää lataamiseen USB Type-C -porttia. Mukana on uudenlainen pikalataustoiminto, jota kiinalaisvalmistaja kutsuu nimellä Dash Charge. Se täyttää laitteen akusta reippaat 60 prosenttia 30 minuutissa.

Dash Charge tuottaa suuremman latausvirran, eikä suurempaa painetta. Tällä saadaan aikaan vakaa, tasainen latausnopeus. Siinä missä pelaaminen ja muut tehoa vaativat toimet hidastavat monia pikalataustekniikoita, Dash Charge jatkaa täydellä teholla. Lisäksi puhelimen kehutaan pysyvän latauksen aikana viileänä, sillä lämpöä siirtävät elementit ovat laturissa ja sen johdossa.

OnePlus 3

Rakenteeltaan OnePlus 3 on jämäkkä kokonaisuus. Se rakentuu unibody-rungon varaan (ei enää vaihdettavia takakuoria), joka on valmistettu premium-luokan avaruusalumiinista sen lujuuden, keveyden ja premium -tuntuman takia. Yhdestä metallinkappaleesta työstetty runko antaa saumattoman, jämäkän tuntuman, toisin kuin useista osista koottu ratkaisu, kertoo OnePlus.

Kooltaan OnePlus 3 on 152,7 x 74,7 x 7,35 millimetriä ja se on saatavilla Graphite-harmaana sekä Soft Gold -kultaisena. Puhelimen vasemmassa laidassa on edelleen Alert Silent -kytkin, jolla voi hallita Androidin imoituksia: silent, priority ja all.

OnePlus, OnePlus 3 -tuotesivu