Dark Mode -teema mahdollisesti osa iOS 10 -päivitystä

Maanantaina Apple pudotti jo tutuksi tulleeseen tyyliinsä verhot tulevan iOS-päivityksensä yltä tämän vuoden WWDC 2016 -kehittäjätapahtuman keynote-tilaisuudessa. Yhtiö kuvailee päivitystä mobiilialustansa koko historian merkittävimmäksi ja vaikka Apple paljasti kasan uusia ominaisuuksia, kuten uuden lukitusruudun monipuolisine ilmoituksineen, täysin uuden viestit-sovelluksen, automaattisella kasvojentunnistuksella ja muilla herkuilla varustetun Kuvat-ohjelman, laajensi Continuity-ominaisuutta sekä avasin Sirin monien muiden sovelluksien ohessa kehittäjien käyttöön.

Uusi ohjelmisto saapuu kuluttajille syksyllä. Jos Apple jatkaa tutulla linjallaan, paljastaa se lisää iOS 10:ssä olevia uusia ominaisuuksia lopullisen julkistuksen yhteydessä. Yksi näistä saattaa olla Dark Mode, eli niin sanottu tumma teema.

Vihjeitä Dark Modesta saatiin, kun kehittäjä, Andrew Wiik, huomasi ajaessaan tulevaa päivitystä emulaattorin kautta Xcode-kehitystyökalussa. Wiik nimittäin huomasi, että osa Applen sovelluksista tukee tummaa teemaa. Näihin kuuluvat muun muassa Safari, iTunes sekä viestit.

Aika näyttää, tuleeko koko systeemin kattava Dark Mode iOS 10 -päivityksen mukana. Kaiken kaikkiaan se olisi varmasti monen mielestä mukava lisä alustan ominaisuuksiin. Se olisi järkevä myös siksi, että Applen on huhuttu siirtyvän viimeistään vuonna 2017 AMOLED-tekologiaan iPhone-puhelimien näytöissä, jolloin tumma värimaailma vaikuttaisi virrankulutukseen sitä vähentävästi.