Huawei hehkuttaa P9-lippulaivansa mustavalkokameraa

Kahdesta takakamerasta on tulossa mobiilimarkkioilla selkeä trendi. Kahdella takakameralla varustettu älypuhelin ei sinänsä ole markkinoilla uusi, sillä esimerkiksi HTC esitteli kaksi takakameraa sisältävän älypuhelimen jo vuonna 2011 Evo 3D:n muodossa. 3D-kuvien tuottamiseen tuplakamerakokoonpanoa hyödyntäneestä laitteesta ei kasvanut kansansuosikkia, eikä itse teknologiakaan kohonnut markkinoilla merkittävään asemaan. Nyt tekniikka tekee toista tulemistaan ja valmistaja toisensa jälkeen esittelee maailmalle älypuhelimia, joiden takana on kaksi kameraa. ”Uusi” teknologia hakee edelleen muotoaan ja eri yhtiöt käyttävät sitä eri tarkoituksiin. Kiinalainen Huawei hyödyntää kaksoiskameraa uuden sukupolven lippulaivassaan sekä yleisen kuvanlaadun parantamiseen että nostamalla mustavalkokuvauksen älypuhelimissa keskiöön tehokeinona näyttävien kuvien tuottamiseen.

Huawei P9:ssä on pitkän historian valokuvaamisen saralla omaavan Leican kanssa rakennettu kokoonpano. Puhelimessa on takana kaksi Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH -kameraa, jotka ovat tekniseltä perustaltaan identtiset: 12 megapikseliä, f/2,2, 27mm, Leican optiikka ja 1,25 mikrometrin kokoiset pikselit. Ensimmäinen sisältää perinteisen RGB-sensorin ja toinen kameroista on mustavalkoinen. Niin sanottujen natiivien mustavalkokuvien tallentamiseen tehty kamera parantaa mustavalkoisten otoksien kuvanlaatua, kun niitä ei tarvitse luoda kuvankäsittelyohjelmien erinäisiä suodattamia käyttämällä.

Mustavalkokuvissa on oma henkensä. Ne ovat armottomia valon ja varjon vangitsijoita. Suositut kuvanjakopalvelut tarjoavat kuville mustavalkofiltereitä. Filteröinnistä voi luopua mobiilikuvauksen ottaessa harppauksia eteenpäin. Tässä suunnannäyttäjänä on Huawein yhdessä legendaarisen Leican kanssa kehitettämä Huawei P9, joka ottaa mustavalko- ja värikuvan yhtä aikaa”, kirjoittaa kiinalainen Huawei lehdistötiedotteessaan.

Kiinalaisvalmistajan mukaan sen Huawei P9 -lippulaiva tuo mustavalkokuvauksen tukemalla sitä taidemuotona, joka vangitsee säälimättömästi valot ja varjot. ”Leican linssit tallentavat pienimmätkin yksityiskohdat kuvan tummimmillakin alueilla, ja tämän ansiosta kuvista tulee luonnollisia ja niissä on näyttävä syvyysvaikutelma.

Huawei P9:ssä värikuvissa sensorien ottamat kuvat yhdistetään ja mustavalkokuvissa käytetään vain kameran monokromisensoria, kuten esimerkiksi Leica M-Monochrom -kamerassa. Koska mustavalkosensorissa ei ole värisuodatinta, kuviin tallentuu huomattavan suurempi määrä valoa, terävyyttä ja kontrastia.

Laadukkaiden mustavalkokuvien tallentaminen kiinnostaa epäilemättä valokuvaamista harrastavia, mutta uskotteko sen olevan myyntivaltti niin kutsuttujen tavallisten kuluttajien silmissä? Tähän uskotaan ainakin Huaweilla, joka on nopeasti kohonnut älypuhelinmarkkinoilla suurimpien valmistajien joukkoon, eikä yhtiön hyvälle vauhdille näy hidasteita.

Lehdistötiedote, Mustavalkokuvaus ei ole menossa mihinkään – Mobiilikuvaus sen sijaan taipuu tukemaan tätä taidemuotoa