Samsungilta uusi aktiivisuusranneke: Gear Fit2

Elektroniikkajätti Samsung on esitellyt markkinoille seuraajan vuoden 2014 keväällä julkistetulle Gear Fit -älyrannekkeelle. Toisen sukupolven ranneke, Gear Fit2, jatkaa edeltäjänsä linjoilla suuntautuen erityisesti aktiivisille ja paljon urheilua harrastaville kuluttajille. Uutuus on Suomessa jo myynnissä ja sen hinta pyörii ostopaikasta riippuen 220-250 euron välimaastossa, värivaihtoehtoihin kuuluessa mustan lisäksi sininen sekä pinkki.

Muotoilu jatkaa Gear Fit2:ssa tutulla linjalla. Sen kaareutuva Super AMOLED -teknologiaan pohjautuva kosketusnäyttö mahdollistaa miellyttävän rakenteen, jonka ansiosta sen kantaminen ranteessa on huomaamatonta. Muodon mahdollistava kaareva näyttö on pienentynyt edeltäjänsä 1,84 tuumasta (resoluutio: 432 x 128 pikseliä, 245ppi) 1,5 tuumaan (resoluutio: 432 x 216 pikseliä, 322ppi).

Samsungin toisen sukupolven älyranneke tulee kahdessa koossa, jonka ansiosta se sopii todennäköisesti edeltäjäänsä paremmin eri käyttäjien ranteisiin. Pienempi malli on suunniteltu käyttäjille, joiden ranne on ympärysmitaltaan luokkaa 125 – 170 millimetriä ja suurempi variantti puolestaan istuu paremmin niille, joiden ranne on kokoa 155 – 210 millimetriä. Painoeroa kahdella eri versiolla on ainoastaan kahden gramman verran, pienemmän painaessa 28 ja isomman 30 grammaa. Mitoiltaan ne ovat samaa tasoa: 24,5 x 51,2 millimetriä (edeltäjä: 23,4 x 57,4 mm).

Gear Fit2

Suojaluokitukseltaan Gear Fit2 on noussut pykälän ylemmäs täyttäessään IP68-luokan vaatimuksen alkuperäisen mallin IP67:n sijaan. Niinpä uutukainen kestää vesiroiskeiden lisäksi kunnon upotuksen veteen aina 1,5 metriin asti 30 minuutin ajaksi.

Gear Fit2:n tärkein tekninen uudistus on ehdottomasti GPS-sirun lisääminen rannekkeeseen. Näin Samsungin aktiivisuusranneke tallentaa itsenäisesti juoksureitin, jonka lisäksi GPS-siru mahdollistaa tarkemman nopeuden ja etäisyyden mittaamisen. Näin käyttäjä saa huomattavasti tarkempaa dataa urheilusuorituksistaan, ilman että esimerkiksi juoksulenkille tarvitsee ottaa mukaan älypuhelinta. GPS:n lisäksi laitteesta löytyy kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, sykemittari ja ilmanpainemittari. Muita teknisiä ominaisuuksia ovat Bluetooth 4.2, 512 megatavua RAM-käyttömuistia, neljä gigatavua tallennustilaa (käyttäjälle vapaana 2GB:tä) ja gigahertsin tuplaydinsuoritin. Akku on kapasiteetiltaan 200 milliampeerituntia.

Gear_Fit2_Tizen_UI

Samsungin Gear Fit2:n käyttöliittymälle pohjan antaa yhtiön oma Tizen-käyttöjärjestelmä. Se on rakennettu helppokäyttöiseksi, jotta käyttäjä näkee nopeasti muun muassa yleiskatsauksen sen hetkisestä urheilusuorituksestaan. Käyttäjäänsä se motivoi erilaisten Fitness Widgettien avulla sekä mahdollisuudella kilpailla tuloksissa ystävien kanssa (vaatii yhteyden älypuhelimeen). Mukana on lisäksi itsenäinen musiikkisoitin, eli Bluetooth-kuulokkeiden kanssa lenkkeillessä pystyy kuuntelemaan omaa lempimusiikkia. Kun käyttäjä ei ole urheilemassa, toimii Gear Fit2 kellona ja valittavissa onkin useita erilaisia kellotauluja näyttöä koristamaan.

Uusi älyranneke on yhteensopiva kaikkien Android-laitteiden kanssa, joista löytyy vähintään Googlen mobiilialustan Android 4.4 -versio (Galaxy-laitteet: Android 4.3) sekä 1,5 gigatavua RAM-käyttömuistia.

1 kommentti

  1. Seuraako unta? Tuleeko puhelimesta ilmoitukset mittariin?

Kommentointi on suljettu!