Samsungilta langattomat kuulokkeet aktiivisuusominaisuuksilla: Gear IconX

Korealainen Samsung tuo Suomen markkinoille uudet langattomat Bluetooth-kuulokkeet, jotka on samassa yhteydessä esitellyn Gear Fit2 -älyrannekkeen kanssa suunnattu aktiivisille liikkujille. Uudet Gear IconX -nimeä kantavat kuulokkeet saapuvat kauppoihin kesän aikana ja niiden suositushinnaksi on valmistajan toimesta määritelty 250 euroa.

Uudet kuulokkeet ovat hyvin kompaktit ja tyylikkään näköiset nappikuulokkeet, jotka sisältävät pieneen kokoonsa nähden paljon edistyksellistä teknologiaa, joilla se erottautuu kilpailijoistaan. Samsung Gear IconX -kuulokkeet ovat mitoiltaan 18,9 x 26,0 millimetriä ja yksi kuuloke painaa 6,3 grammaa. Väreinä ovat musta, valkoinen ja sininen.

Terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä elämästä nauttimisen kannalta. Uudet tuotteemme auttavat tehostamaan olemassa olevia rutiineja ja tekevät liikkumisesta hauskempaa. Gear Fit2 ja Gear IconX vastaavat näihin tarpeisiin ja ne auttavat ihmisiä saamaan enemmän irti jokapäiväisestä elämästä”, sanoo Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Gear IconX käyttää yhteytenään älypuhelimeen Bluetooth 4.1 -teknologiaa, mutta ne toimivat musiikkisoittimena myös täysin itsenäisesti kiitos neljän gigatavun sisäisen tallennustilan. Kuulokkeet ovat yhteensopivat kaikkien vähintään Android 4.4 -käyttöjärjestelmän ja 1,5 gigatavua RAM-muistia sisältävien älypuhelimien kanssa.

Kuulokkeiden ominaisuudet eivät lopu itsenäiseen musiikkisoittimeen ja sisäiseen tallennustilaan. Mukana on sisäänrakennettu sykemittari ja kiihtyvyysanturi, joiden ansiosta Gear IconX kykenee mittaamaan juoksulenkillä muun muassa matkan pituuden, nopeuden, keston, sykkeen sekä kulutetut kalorit, synkronoiden tiedot automaattisesti Samsungin omaan S Health -sovellukseen, josta käyttäjä voi tarkastella kuulokkeiden keräämiä datatietoja.

Samsungin kuulokkeet aktivoituvat automaatisesti, kun ne viedään korvalle. Niissä on kosketuspinta, jolla hallitaan musiikkisoitinta sekä hylätään ja hyväksytään puheluita. Esimerkiksi yhdellä napautuksella voi aloittaa/pysäyttää musiikin toistamisen, kahdella kosketuksella siirtyä seuraavaan kappaleeseen ja vastata puheluun sekä pyyhkäisyllä muuttaa äänenvoimakkuutta.


Kuulokkeissa on 47mAh:n akku, jonka luvataan kestävän noin 3,5 tuntia, kun musiikkia toistetaan älypuhelimen kautta. Jos Gear IconX -kuulokkeita käytetään itsenäisesti laskee akkukesto 1,5 tuntiin. Heikohkoa akkukestoa kopensoimakseen Samsung toimittaa mukana 315 milliampeeritunnin akun sisältävän kotelon, jolla voi kätevästi ladata kuulokkeita niin sanotusti tien päällä.