Sonyn Marshmallow-päivitys tuo mukanaan akun elinikää pidentävän teknologian

Akun mahdollisimman nopea virran palauttaminen, eli pikalataaminen on yksi tuoreimpia ominaisuuksia, joka on tehnyt tuloaan lippulaivamalleihin valmistaja toisensa jälkeen. Samalla erilaiset virransäästöominaisuudet ovat kasvattaneet suosiotaan ja tässä suhteessa japanilainen Sony on ollut yksi ahkerimmista teknologian kehittäjistä omalla Stamina-tilallaan, joka on ollut osa valmistajan huippupuhelimia ainakin vuodesta 2013, jolloin markkinoille esiteltiin Xperia Z.

Nyt Sony jatkaa akkuun liittyvien teknologioiden kehittämistä tulevassa Android 6.0 Marshmallow -päivityksessään, jonka tuorein beetaversio (23.5.A.1.238) tuotiin ladattavaksi muutama päivä sitten (beetaohjelmaan kuuluville). Tuorein testiversio sisältää mielenkiintoisen Soft Charging -teknologian, jonka ajatuksena on akun käyttöiän pidentäminen.

Uusi ominaisuus tulee ainakin Xperia Z2-, Z3– ja Z3 Compact -malleihin, joille uusin beeta on saatavilla. Sonyn mukaan Soft Charging saattaa itse asiassa heikentää laitteiden toiminta-aikoja, mutta kuten alussa todettua sen tarkoituksena onkin pidentää akun elinikää ja pitää puhelimen virranlähde mahdollisimman hyvässä terässä mahdollisimman pitkään. Konsepti perustuu siihen yleiseen tietoon, että kun akkua ei ladata 100% jokaisella latauskerralla parantaa se akun käyttöikää