Lisää tallennustilaa iPhone6/6s-puhelimeen SanDiskin kotelolla: iXpand Memory Case

Uhkaako uuden iPhonen tallennustila loppua? Tämä ei ole mitenkään mahdotonta, sillä yhtiön lippulaivamallissakin perusversio tulee edelleen 16 gigatavun tallennuskapasiteetilla, eikä Applen puhelimista ole koskaan löytynyt muistikorttipaikkaa. Niinpä käyttäjä joutuu laitetta ostaessa miettimään tarkkaan, minkä variantin ottaa, jotta tallennustilan kanssa ei tule ”vaikeuksia” tulevaisuudessa. Käyttäjät, joka tarvitsevat puhelimeensa erityisen paljon tilaa joutuvat todennäköisesti hankkimaan 128 gigatavun muistilla varustetun mallin, joka maksaa iPhone 6s:n osalta 979 euroa. Edellisen sukupolven osalta 128 gigatavun versiota ei ole enää edes saatavilla, vaan vaihtoehtoina ovat 32 ja 64 gigatavun mallit.

Muistikortteihin ja muihin tallennusratkaisuihin erikoistunut SanDisk pyrkii ratkaisemaan Applen älypuhelinta koskevan sisäiseen tallennuskapasiteettiin liittyvän ongelman uudella tuotteellaan: iXpand Memory Case. Kyseessä on iPhone 6– ja iPhone 6s -puhelimille suunniteltu kotelo, joka on saatavilla 32, 64 ja 128 gigatavun tallennustilalla. Kooltaan se 151,1 x 76,2 x 14,9 millimetriä, eli se ei tee iPhone 6s:stä (138,3 x 67,1 x 7,1 mm) mahdottoman kokoista, vaan pitää sen kohtalaisen sulavana. Kotelon väreihin kuuluvat punainen, sininen, minttu sekä harmaa.

Pelkän tallennustilan lisäksi SanDiskin uutuus tuo lisää tukea ja suojaa iPhoneen sekä mahdollistaa lisäakun yhdistämisen koteloon, jolloin kokonaisuuden avulla voi halutessaan parantaa myös puhelimensa toiminta-aikoja. Kyseinen SanDisk iXpand External Battery -akku sisältää 1900mAh:ta virtaa, kun iPhone 6s:n oma akku on teholtaan 1715 milliampeerituntia, joten lisäakun pitäisi vähintäänkin tuplata puhelimen toiminta-ajat. Akku tunnistaa automaattisesti, kun puhelimen virta on vähissä ja aloittaa sen lataamisen, joten iPhonen sisäinen akku ei ole jatkuvasti latauksessa. Hintaa lisäakulla on Amazonin verkkokaupassa 40 dollaria.

Pilvipalveluiden kasvattaessa suosiotaan löytyy markkinoilta edelleen paljon kuluttajia, jotka haluavat, että henkilökohtainen data on kokonaan omissa käsissään sekä saavutettavissa myös silloin, kun Internet-yhteydessä on katkos tai pilvipalvelussa on hetkellinen toimintahäiriö. iXpand Memory Case varmuuskopioi halutessaan täysin automaattisesti muun muuassa käyttäjän valokuvat sekä mahdollistaa niiden suojaamisen salasanalla.

SanDisk on aloittanut iXpand Memory Casen myynnin Amazonissa, jossa sen hinta on 59,99 (32GB), 99,99 (64GB) ja 129,99 (128GB) dollaria. Suuremmalle iPhone 6/6s Plus -puhelinsarjalle tuote ei ole saatavilla.  Toistaiseksi ei ole tietoa, onko iXpand Memory Case -kotelo tulossa myyntiin suomalaisille jälleenmyyjille ja mihin hintaan. Sen näyttää aika.

5 kommenttia

 1. Tällaiset uutiset ovat hieman huonosti tehtyjä. Tämän perusteella Pentti Peruskäyttäjä luulee että laitteen tallennustila kasvaa. Sehän ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Sen sijaan laitteeseen tulee uusi tallennustiila, jonka käyttö on hyvin rajoitettua. Siitä ei suoranaisesti ole mitään hyötyä esim. laitteen oman musiikkisovelluksen tai sähköpostin kanssa.
  Ehkäpä tässä on kyse taas nykytoimittajien ammattitaidottomuudesta ja siitä etteivät itsekään ymmärrä uutisoimistaan aiheista, vaan kääntävät ainoastaan ulkomaiset uutiset, jotka selvästi ovat oelkkiä mainospuheita, eikä uutisia.

  1. SanDiskin sivujen mukaan tuonne saa ainakin esimerkiksi kuvat, musiikit ja videot, jonka lisäksi kotelossa olevaa musiikkia vois toistaa kätevästi. Ja kyllähän tuo aika mukavasti puhelimen omaa tallennustilaa vapauttaa, jos koteloon heittelee vaikka elokuvat, videot ja kuvat joita harvemmin käyttää… Itsellä esim. kuvat nappaa lähes 30 gigaa iPhonen tallennustilasta ja niistä helposti puolet vois nakata tuonne koteloon (jos siis ajatellaan ettei tuo pelaa yhteen Applen omien softien kanssa, josta en ihan täyttä varmuutta ole saanut, että pelaako). Ja onha tuo automaattisen varmuuskopioinnin ansiosta helppo tapa varmistaa, että muun muassa kuvat on aina tallessa toisessa paikassa.

   1. Kyllä. Kyse on lisätilasta, mutta ei missään nimessä laajennuksesta. Esim. musiikkia ei voi toistaa alkuperäisellä musiikkisoittimella, eikä sitä voi edes siirtää lisämuistin ja sisäänrakennetun välillä.
    Elokuvia voi katsoa ohjelmilla, jotka tukevat ulkoista lisämuistia. Sitä tukevia ohjelmia on erittäin hankala löytää muuten kuin testaamalla. Esim. alkuperäinen Videot -ohjelma ei toimi ulkoiselta muistilta.
    Käytännössä itse iOS ei pysty ulkoista muistia käyttämään. Ainoastaan kolmannen osapuolen ohjelmat, joihin tuki on lisätty valmistajan toimesta.
    Toivon kyllä, että Apple antaisi tulevaisuudessa mahdollisuuden hyödyntää ulkoista levytilaa käyttöjärjestelmätasolla. Saattaa kuitenkin olla, että tietoturvan vuoksi näin ei tule koskaan käymään.

    1. Eli tuo toimii parhaiten varmuuskopiointiin, mutta mahdollistaa kyllä myös puhelimen tilan vapauttamisen, kuten tuossa mainitsin esim. kuvien osalta. Onhan tuossa myös se, että koteloon voi siirtää vaikka elokuvia, jotka vie paljon tilaa ja toistaa ne SanDiskin softan kautta.

     Mutta tosiaan kokemusta näistä ei ole, niin ihan lähteen ja SanDiskin esittelysivun tarjoaman tiedon perusteella jutun kirjoitin. ?

Kommentointi on suljettu!