Apple vihdoin heivaamassa 16 gigatavun mallin, tilalle 32GB:n versio iPhone 7:ssä

Elektroniikka- ja ohjelmistovalmistaja Applea on jo muutaman vuoden ajan moitittu lippulaivapuhelimensa perusmallin vähäisestä tallennustilan määrästä. Esimerkiksi nykyisen iPhone 6s:n edullisin perusversio sisältää tallennustilaa 16 gigatavua. Siitä seuraava kolminkertaistaa tallennustilan 64 gigatavuun, eli muutakin kuin puhelimellaan verkkosurfaamista, sähköpostien lukemista ja muutamien kuvien napsimista harrastava kuluttaja käytännössä pakotetaan hankkimaan malliston keskeimmäinen versio, eli juuri mainittu 64 gigatavun versio, joka on perusversiota 110 euroa kalliimpi.

Nyt vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Apple on vihdoin luopumassa iPhone 7:n myötä 16 gigatavun versiosta kokonaan lippulaivamallinsa osalta. Kiinalaisen sosiaalisen palvelun, Weibon, kautta tulevan tiedon mukaan iPhone 7:n osalta mallisto alkaisi 32 gigatavusta. Se on riittävä määrä useimmille peruskäyttäjille ja jopa hieman edistyneemmillekin. Weibon kautta vuodetut tiedot ovat vuosien saatossa osoittautuneet usein oikeiksi, mutta siitäkin huolimatta huhu on aina huhu.

Samaisen lähteen mukaan iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -mallien tallennuskapasiteeteissa olisi hieman eroavaisuuksia niin sanotun keskimallin osalta. Siinä missä iPhone 6s:ssä 32 gigatavun mallin jälkeen tulisi 64GB:n versio, olisi iPhone 7 Plussassa keskimmäinen variantti 128 gigatavua. Molemmissa lippulaivaversio sisältäisi tallennustilaa mukavat 256 gigatavua, joka olisi enemmän kuin yksikään iPhone-malli on tähän mennessä tarjonnut.