Tällaista puhelinta voidaan odottaa Samsung Galaxy Note 7:stä

Korealainen Samsung viimeistelee parhaillaan niin sanotun phablet-mallistonsa seuraavan lippulaivan virallista julkistusta maailmalle. Nimeksi uutuus olisi saamassa Galaxy Note 7:n, eli yhtiö jättäisi välistä Galaxy Note 6 -nimen ja nostaisi Note-malliston kertarysäyksellä samalle viivalle järjestysnumeron osalta korealaisvalmistajan Galaxy S -lippulaivamalliston kanssa, jonka tuoreimmat jäsenet ovat Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge. Puhelimen julkistuksen huhutaan tapahtuvan elokuussa, mahdollisesti 2. päivä kyseistä kuukautta.

Tuoreimpien tietojen valossa Galaxy Note 7:stä olisi teknisesti tulossa melkoinen paketti, joka saa todellisten ”nörttien” suunpielet valumaan kuolasta. Siitä odotetaan löytyvän Euroopan markkinoilla Samsungin oma Exynos 8893 -järjestelmäpiiri, kuusi gigatavua käyttömuistia, 64 gigatavua microSD-kortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa sekä 3600 tai jopa 4000 milliampeeritunnin akku. Puhelimessa on molemmille sivuille kaareutuva 5,8 tuuman Quad HD Super AMOLED -kosketusnäyttö 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla. Sen kautta hallitaan Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää, jonka päällä lepää Samsungin uudistettu TouchWiz-käyttöliittymä, joka kulkee yhtiön sisällä nimellä Grace UX. Jutun lopusta löytyy video, jossa uuden käyttöliittymän vuodettua testiversiota demotaan.

Galaxy Note 7:n takaa löytyy huhun mukaan 12 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella. Välillä laitteeseen on povattu kahden kameran yhdistelmää, joka on nouseva trendi markkinoilla, mutta viimeisimpien tietojen mukaan Samsung tyytyisi Note 7:ssä yhteen takakameraan. Etukamera olisi tarkkuudeltaan viisi megapikseliä.

Näyttölukon avaaminen uudessa Galaxy Note 7:ssä onnistuisi sekä sormenjäljellä että silmällä. Kyllä, tuoreimmat huhut povaavat uutukaiseen iirisskanneria, joka mahdollistaisi näyttölukon poistamisen laitetta katsomalla.