HTC:n tulevan Google Nexus M1 -puhelimen ominaisuuksista valui yksityiskohtia verkkoon

Googlen huhutaan valinneen seuraavan Nexus-puhelimen laitevalmistajakumppanikseen taiwanilaisen HTC:n, jolta odotetaan peräti kahta laitetta Nexus-mallistoon. Näin HTC tulisi valmistamaan seuraajan sekä LG:n Nexus 5X:lle että Huawein Nexus 6P:lle, jonka seuraajaksi nyt aiheena oleva HTC Marlin -koodinimellinen älypuhelin tulisi sijoittumaan. Toinen tuloillaan oleva HTC:n valmistama Nexus-puhelin kantaa puolestaan koodinimeä Sailfish ja toimisi seuraajana Nexus 5X:lle.

Huhun mukaan uutuus tulisi kauppoihin saapuessaan kantamaan nimeä Nexus M1. Huawein valmistamaan Nexus 6P:n nähden siinä olisi 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin näyttö 5,7 tuuman sijaan, Snapdragon 820 -siru päivittyisi Snapdragon 821 -versioon ja RAM-käyttömuistia löytyisi neljä gigatavua, eli gigatavu 6P:tä enemmän. Tallennustilaa uutukainen tarjoaa huhun mukaan variantista riippuen 32 tai 128 gigatavua. Kuvaaminen hoituu takana 12 megapikselin ja etupuolella kahdeksan megapikselin kameralla. Kokonaisuutta täydentävät sormenjälkilukija, USB Type-C -portti ja 3450 milliampeeritunnin akku, joten akun kapasiteetti olisi vastaava kuin Nexus 6P:ssä.

Milloin uutuus nähdään myynnissä? Se on toistaiseksi kysymysmerkki, mutta mitä todennäköisimmin julkistus tulee tapahtumaan heinä-syyskuun aikana, jolloin Googlen mobiilialustan seuraavan version (Android 7.0 Nougat) on määrä olla valmiina. Nykyiset Nexus 5X– ja 6P-mallit esiteltiin viime vuoden syyskuun 29. päivä.

Nexus-malliston kannalta HTC on mielenkiintoinen valmistaja, sillä taiwanilaisyhtiö vastasi aikanaan sarjan ensimmäisen puhelimen, Nexus Onen, valmistuksesta. Kyseinen puhelin esiteltiin vuonna 2010. Sen jälkeen HTC:ltä ei ole nähty uusia Nexus-puhelimia, mutta taulutietokoneen se on yhdessä Googlen kanssa luonut vuonna 2014 esitellyn Nexus 9:n muodossa.

Phone Arena, Specs for the HTC Nexus M1 handset leak